EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία Deutsche Boerse με το ρωσικό ΙCΕ

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε χθες το γερμανικό χρηματιστήριο Deutsche Boerse με το τραπεζικό ίδρυμα της Μόσχας Ιnterbank Currency Exchange (ΙCΕ), γεγονός το οποίο στοχεύει στην προώθηση των επενδύσεων σε ρωσικές εταιρείες. Σε ανακοινωθέν της η Deutsche Boerse διευκρινίζει ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει στην ανάπτυξη κοινών σχεδίων και αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και στην ανταλλαγή πληροφοριών σε χρηματιστηριακά θέματα και παραγώγων της αγοράς. «Στόχος είναι η διεθνοποίηση των γερμανικών και των ρωσικών χρηματαγορών, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων στις ρωσικές εταιρείες», όπως αναφέρει η Deutsche Boerse, σε σχετικό ανακοινωθέν.

Ηochtief: Επένδυση 945 εκατ. ευρώ

Κοινοπραξία επιχειρήσεων υπό την ηγεσία του γερμανικού κατασκευαστικού ομίλου Hochtief, θα κατασκευάσει το πρώτο στάδιο μιας παρακαμπτηρίου οδού διοδίων στην περιοχή της βορειοδυτικής Βιέννης, επενδύοντας για το σχέδιο αυτό 945 εκατομμύρια ευρώ. Σε ανακοινωθέν του ο όμιλος Hochtief διευκρινίζει ότι η κοινοπραξία Bonaventura -στην οποία συμμετέχει η αυστριακή επιχείρηση Alpine Mayreder Bau και η γαλλική Εgis Projects, θα σχεδιάσει, θα χρηματοδοτήσει και τελικώς θα διαχειρίζεται την οδό αυτή, η οποία θα έχει μήκος 51 χιλιομέτρων. Η κατασκευή της οδού θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικώς από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει ήδη εξασφαλισθεί δάνειο 800 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επέκταση συμβολαίου για RWE

H γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας RWE AG ανακοίνωσε χθες ότι επέκτεινε συμβόλαιό της με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom για να προμηθεύει την Τσεχία με φυσικό αέριο έως το 2035. Οπως ανέφερε χθες σε ανακοινωθέν της η RWE, το συμβόλαιο αυτό επρόκειτο να λήξει το 2014. Σημειωθήτω ότι το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που διακινείται προς τις αγορές της δυτικής Ευρώπης περνά μέσω των εδαφών της Τσεχίας.

Νέα συμφωνία για Αrcelor Μittal

Οι χαλυβουργίες Αrcelor SA και Mittal Steel Co. ανακοίνωσαν χθες ότι υπέγραψαν συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση της Ορίσα, στην ανατολική Ινδία, δεδομένου ότι σχεδιάζουν να ανοικοδομήσουν εκεί νέο εργοστάσιο χαλυβουργίας, η δαπάνη του οποίου εκτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρείες οι οποίες θα συμπτύξουν τον ερχόμενο χρόνο τις δραστηριότητες τους εξελισσόμενες στη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, διευκρίνισαν ότι το νέο εργοστάσιο στην Ινδία θα είναι ικανό να παραγάγει περί τα 12 εκατομμύρια τόνους χάλυβα τον χρόνο. Στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του το εργοστάσιο θα παράγει 6 εκατομμύρια τόνους χάλυβα τον χρόνο.

Ιρλανδία: Στο 7,7% η ανάπτυξη

Θεαματική άνοδο στο 7,7% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι ρυθμοί της οικονομικής αναπτύξεως της Ιρλανδίας το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στο Δουβλίνο. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2006 το ιρλανδικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο της τάξεως του 6,2%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Πρόταση Ηighland για Delphi

Ο δεύτερος μεγαλομέτοχος στην αμερικανική επιχείρηση κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων που τελεί υπό πτώχευση Delphi Corp., η Ηighland Capital Management, πρότεινε να εξαγοράσει το υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου της διαθέτοντας 4,7 δισ. δολάρια ανατρέποντας προγενέστερη πρόταση ανταγωνιστικού επενδυτικού ταμείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή