Εκστρατεία προώθησης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας

Εκστρατεία προώθησης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φόβοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η εξάρτηση των ΗΠΑ από εισαγόμενο πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχουν πυροδοτήσει μια εκστρατεία για την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια, η αιολική ενέργεια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί μια από τις φθηνότερες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Ιδίως στην Καλιφόρνια, όλες οι εταιρείες κοινής ωφελείας καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ικανοποιήσουν τον στόχο της κάλυψης του 20% των αναγκών της Πολιτείας με ανανεώσιμες πηγές ώς το 2010. Η προθεσμία αυτή έχει πυροδοτήσει σειρά νέων συμφωνιών μεταξύ των ενεργειακών εταιρειών για την προώθηση της λεγόμενης «πράσινης ενέργειας». Σημειωτέον ότι, συνολικά, οι αιολικές φάρμες της Καλιφόρνιας παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 2.300 μεγαβάτ.

Κέρδος για τους καταναλωτές

Στη βάση αυτή, μόνο κέρδος για τους καταναλωτές μπορεί να θεωρηθεί η συμφωνία που ανακοινώθηκε αργά προχθές το βράδυ μεταξύ των Southern California Edison και της Allco Financial Group. Η Southern California, θυγατρική της Εdison International, είναι ήδη η μεγαλύτερη αγοράστρια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ. Ως και το 17% του ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχει στους πελάτες της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, μεταξύ των οποίων η ηλιακή, η γεωθερμική και η βιομάζα. Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε «πραγματικά καλή» από ενώσεις καταναλωτών, καθώς μάλιστα θα αυξήσει την παραγόμενη στην Καλιφόρνια ενέργεια από αιολικές φάρμες κατά 65%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή