Ο σεισμός στην Ταϊβάν έπληξε και τις τηλεπικοινωνίες στην Ασία

Ο σεισμός στην Ταϊβάν έπληξε και τις τηλεπικοινωνίες στην Ασία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπτώσεις και στις τηλεπικοινωνίες στην Ασία είχαν από χθες οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Ταϊβάν, με δύο από τα τρία υποθαλάσσια καλώδια που ενώνουν τη νησιωτική χώρα με την υπόλοιπη ήπειρο να έχουν κοπεί. Οπως ανακοινώθηκε χθες από τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ταϊβάν, την Chunghwa Telecom Co., οι επισκευές θα χρειασθούν δύο με τρεις εβδομάδες.

Το πρόβλημα έχει επηρεάσει τη λειτουργία όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς από την Ταϊβάν, ενώ αδύνατη είναι και η διεκπεραίωση συναλλαγών στις αγορές. Οπως ανέφερε στο πρακτορείο Bloomberg στέλεχος της First State, που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επενδεδυμένα σε αγορές της Ασίας και σε άλλες αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο, «δεν είναι δυνατόν να δώσω εντολές εάν δεν έχω διαθέσιμες τις τιμές…». Ο ίδιος είπε ότι έχει δώσει κάποιες εντολές σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημίες του στις αγορές, αλλά ότι ακόμη και για να προβεί σε αυτές χρειαζόταν τουλάχιστον κάποιες βασικές πληροφορίες.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι αδύνατη, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις με τις ΗΠΑ είναι μειωμένες στο 40%, με την Κίνα στο 10% και με την Ιαπωνία στο 11%. Πρόβλημα υπάρχει και με το υποθαλάσσιο καλώδιο Sea-Me-We3, που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη, ιδιοκτησίας των Singapore Tel., France Τelecom και Pakistan Tel. Co. Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι επικοινωνίες και στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένων της Ιαπωνίας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς καλώδια που τις συνδέουν με την υπόλοιπη Ασία περνούν από την Ταϊβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή