Πληθαίνουν οι υποψήφιοι μνηστήρες της ινδικής εταιρείας Hutchson Essar

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι μνηστήρες της ινδικής εταιρείας Hutchson Essar

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι μνηστήρες της ινδικής παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Hutchson Essar, με την Essar Group να φέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας «Economic Times» να καταθέτει προσφορά για την εξαγορά του 67% της μητρικής της, Hutchison Whampoa, αποτιμώντας την επιχειρηματική αξία της στα 17-18 δισ. δολάρια. Βάσει του δημοσιεύματος, η προσφορά έγινε μέσω των Morgan Stanley και Bear Stearn. Η δε Essar, ήδη συμμέτοχος κατά 33% στην κοινοπραξία, έλαβε πιστωτική γραμμή 1- δισ. δολαρίων από τις Morgan Stanley και Citibank.

Η απάντηση της Hutchison παραμένει άγνωστη, όμως η εφημερίδα προσθέτει πως οι συνομιλίες συνεχίζονται και με άλλους δυνάμει εταίρους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Hutchison έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συζητήσει προσφορές που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 14 δισ. δολάρια για την εξαγορά της συμμετοχής της στην τέταρτη μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας. Ηδη, ο οικονομικός διευθυντής της Hutchison φέρεται να απέρριψε στις αρχές του μήνα ενδεικτική προσφορά 13,5 δισ. δολαρίων από την εταιρεία επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων Texas Pacific και τη μαλαισιανή πάροχο Maxis Communications. Αγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τη Vodafone, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του κόσμου βάσει εσόδων γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα σκέψεις για εξαγορά μεριδίου ελέγχου της Ηutchison Essar.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή