ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εταιρείες private equity απέκτησαν φορέα εκπροσώπησης

Στη σύσταση φορέα εκπροσώπησής τους προχώρησαν αυτήν την εβδομάδα έντεκα εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς ενισχύεται ο ρόλος τους στον σύγχρονο κόσμο του επιχειρείν, εκπροσωπώντας μέσα στο 2006 το 18% του όγκου των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε κοινή ανακοίνωση των Blackstone Group, Carlyle Group, Hellman & Friedman, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Madison Dearborn Partners, Providence Equity Partners, Silver Lake Partners, Texas Pacific Group, Thomas H. Lee Partners, Apollo Mangement και Bain Capital επισημαίνεται πως ο ρόλος του Συμβουλίου Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων (Private Equity Council) θα είναι συμβουλευτικός αλλά θα ενεργεί και ως μια πηγή πληροφόρησης για εκείνους που επιζητούν περισσότερα στοιχεία για τη συμβολή των εταιρειών private equity στο σύγχρονο επιχειρείν.

Αναβαθμίζονται οι αποδόσεις χρεογράφων που έχουν εκδοθεί σε ρούβλια

Σε νόμισμα εκκαθάρισης συναλλαγών θα αναβαθμιστεί το ρούβλι, με τις εταιρείες Clearsystem και Euroclear να ανοίγουν στη Ρωσία από τα τέλη του Ιανουαρίου απευθείας λογαριασμούς στο ρωσικό νόμισμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της VTB, Ντένις Γιουρσουλιάκ. Ετσι, πρόκειται να αναβαθμιστούν και οι αποδόσεις των χρεογράφων που έχουν εκδοθεί σε ρούβλια. Η ανατίμηση του ρουβλιού -η οποία αποδίδεται σε μαζική εισροή πετροδολαρίων στη χώρα με τις υπ’ αριθμόν 2 μεγαλύτερες εξαγωγές μαύρου χρυσού στον κόσμο- έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών, οι οποίοι φέτος έχουν αυξήσει αισθητά τις τοποθετήσεις τους σε αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή τη Ρωσίας.

Standard & Poor’s: υποβάθμισε το χρέος της εφημερίδας Τhe New York Τimes

Υποβάθμιση του χρέους της αμερικανικής εφημερίδας Τhe New York Times αποφάσισε η υπηρεσία πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενη τις υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες της επιχείρησης, καθώς ολοκληρώνονται τα νέα κεντρικά γραφεία και ενοποιούνται οι μονάδες τιράζ. Αντιμέτωπη με την πτώση της κυκλοφορίας και των διαφημιστικών εσόδων της, η διοίκηση της New York Times έθεσε νωρίτερα φέτος ως προτεραιότητα την ενοποίηση των πιεστηρίων της περιφέρειας της Νέας Υόρκης και του εργοστασίου στο Κουίνς της πόλης. Παράλληλα, τα νέα κεντρικά γραφεία θα είναι έτοιμα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2007, σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, η οποία υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πίστωση της εφημερίδας από την κατηγορία Α-minus στην BBB-Plus, που βρίσκεται τρία επίπεδα πάνω από την κατηγορία «junk».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή