ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφάνεια στα hedge funds ζητεί η γερμανική κυβέρνηση

Νέα έκκληση για τη διαφάνεια στα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τόμας Μίροφ. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στο Βερολίνο, διευκρίνισε ότι αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια έχουν αναδειχθεί σε καίριο παράγοντα των διεθνών χρηματαγορών, εξ ου και θα πρέπει να υπόκεινται σε καθεστώς μεγαλύτερης διαφάνειας. «Θα πρέπει να απαντήσουν στις δικαιολογημένες ερωτήσεις του κοινού και των αρμοδίων ρυθμιστικών αρχών», τόνισε ο κ. Μίροφ. Πάντως, από μέρους της η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν άφησε πολλά περιθώρια για τη διαμόρφωση μιας κοινής θέσης σχετικά με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των hedge funds, πόσω μάλλον όταν τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Βρετανία αντιτίθενται σε κάθε ρύθμιση.

Στοιχηματίζουν στις ευρωπαϊκές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης

Ελκυστικές φαίνεται ότι είναι οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα χρηματιστήρια στη Γηραιά Ηπειρο έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε περίοδο θερινής ραστώνης, πριν ενεργοποιηθούν και πάλι το δεύτερο εξάμηνο. Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο διαχειριστής ευρωπαϊκών κεφαλαίων στη Schroders, Ολαφ Σίντλερ, η επιλογή μετοχών απο εταιρείες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα και από επικείμενες μεγάλες συγχωνεύσεις. Σημειωτέον ότι ο δείκτης FTSEurofirst 300 από τις αρχές του έτους έχει εξασφαλίσει μια άνοδο της τάξεως του 7%, ενισχυόμενος και από την εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα σε συγχωνεύσεις και εξαγορές. Εν τω μεταξύ, το 2006 ο δείκτης είχε ενδυναμωθεί κατά 16%.

Η Barclays θα πληρώσει 11 εκατ. δολ. για… αμαρτωλά ομόλογα

Η βρετανική Barclays πρόκειται να καταβάλει περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει υπόθεση συναλλαγών με την παράνομη χρήση απόρρητης πληροφόρησης στην αγορά ομολόγων. Η αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει την ίδια την Barclays και τον πρώην υψηλόβαθμο χρηματιστή της Στίβεν Λάντζμπεργκ, ο οποίος εργαζόταν στις ΗΠΑ, ότι συμμετείχε σε παράνομες συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων στην ομολογιακή αγορά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2002 έως τον Σεπτέμβριο του 2003. Η τράπεζα θα καταβάλει συνολικά 10,9 εκατομμύρια δολάρια για τον εξωδικαστικό διακανονισμό, ενώ ο κατηγορηθείς θα πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 750.000 δολαρίων και θα του απαγορευθεί διά βίου η συμμετοχή του σε επιτροπές πιστωτών στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή