Εργοστάσιο της Nissan στη Ρωσία

Εργοστάσιο της Nissan στη Ρωσία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 24η Ιουνίου θεμελιώνεται στην Αγία Πετρούπολη το αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων εργοστάσιο της Nissan Motor Co., της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. H σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί προ έτους ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία και το ρωσικό υπουργείο των Οικονομικών.

Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο της Nissan στη ρωσική επικράτεια, όπου ο ιαπωνικός κολοσσός έκρινε σκόπιμη την κατασκευή του με στόχο την ικανοποίηση της ζήτησης στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας. Η Nissan στοχεύει στην παραγωγή έως και 50.000 αυτοκινήτων στην Αγία Πετρούπολη έως το 2009. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάρλος Γκοσν, είχε δηλώσει πέρυσι ότι θα παράγονται εκεί έως και τρία μοντέλα, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε χθες ότι αρχικά θα παράγονται τα μοντέλα Almera και X-Trail. Μονάδες τους κατασκευάζουν επί του παρόντος στην Αγία Πετρούπολη οι Toyota και GM, ενώ εργοστάσιο διαθέτει ήδη εκεί η Ford. Η Suzuki έχει ανάλογα σχέδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή