Ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους αύξησε κατά 30% την κερδοφορία της Inditex

Ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους αύξησε κατά 30% την κερδοφορία της Inditex

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις της ήταν τα κέρδη της Inditex, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας λιανικών πωλήσεων ετοίμων ενδυμάτων, φθάνοντας στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα από τους αναλυτές επίπεδα. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, μεταξύ άλλων της αλυσίδας καταστημάτων Zara, απέδωσε την υψηλή αυτή κερδοφορία της στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους της.

Ο ισπανικός Οίκος μόδας, του οποίου βασικός ανταγωνιστής είναι η σουηδική H & M και οποίος ελέγχει, εκτός από τη Zara, αλυσίδες όπως η Bershka και Massimo Dutti, το πρώτο τρίμηνο φέτος -που προσδιορίζεται στο διάστημα Φεβρουάριου/Απριλίου- αύξησε τις πωλήσεις της κατά 19%, στα 2.039 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Inditex, η οποία υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα επέκτασης της δραστηριότητάς της με το άνοιγμα νέων καταστημάτων, εγκαινίασε το πρώτο τρίμηνο 114 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Zara στο Πεκίνο. Σύντομα, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται και στις αγορές της Ταϊλάνδης, του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας.

Από την Inditex ανακοινώθηκε εξάλλου ότι οι πωλήσεις της εξελίσσονται το δεύτερο τρίμηνο όπως αναμένετο, διαψεύδοντας την ανησυχία για τη μείωσή τους, κυρίως στην αγορά της Ισπανίας. Η εταιρεία πραγματοποιεί το 40% των πωλήσεών της στην ισπανική αγορά και όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Πάμπλο Ισλα, «δεν αντιμετωπίζουν καμία επιβράδυνση, καμία αποδυνάμωση στην Ισπανία». Τα μεικτά περιθώρια κέρδους του Ομίλου ήταν αυξημένα κατά 20% το πρώτο τρίμηνο φέτος συγκρκτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς αγοράζει σε δολάρια το 30% των πρώτων υλών της, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί από την αδυναμία του νομίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή