Αποτίμηση της Alitalia από την Credit Suisse ζήτησε η Ρώμη

Αποτίμηση της Alitalia από την Credit Suisse ζήτησε η Ρώμη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην ελβετική Credit Suisse για να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη αποτίμηση του αερομεταφορέα Alitalia, προσδοκώντας πως έτσι θα διευκολυνθεί η πώλησή του. Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του αερομεταφορέα, ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Αντόνιο ντι Πιέτρο, δήλωσε χθες ότι «είναι εξωπραγματικό να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο», συμπληρώνοντας ότι «οι προσπάθειές μας είναι το τρέχον στάδιο επικεντρωμένες στην εύρεση του καλύτερου αγοραστή». Οι ζημιές της Alitalia υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Δύο είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες που απέμειναν στη δημοπρασία για την πώληση του 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου της προβληματικής Αlitalia, με τελική προθεσμία υποβολής προσφορών να έχει οριστεί η 2α Ιουλίου.

Ο ιταλικός αερομεταφορέας Air One, ο οποίος ελέγχεται από τον επιχειρηματία Κάρλο Τόντο, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη λιανική τράπεζα San Paolo, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκεται ο ρωσικός αερομεταφορέας Aeroflot με την επίσης ιταλική τράπεζα UniCredit. Η κοινοπραξία εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων απέσυρε την προηγούμενη εβδομάδα τις προτάσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή