Το μεγαλύτερο fund επενδύσεων ακινήτων

Το μεγαλύτερο fund επενδύσεων ακινήτων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα επενδυτικό κεφάλαιο, αξίας ρεκόρ για τον κλάδο των ακινήτων, δημιούργησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Μorgan Stanley, με το οποίο σκοπεύει να «στραφεί» στις αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ινδίας. Το κεφάλαιο, με την ονομασία Morgan Stanley Real Estate Fund IV συγκεντρώνει ήδη 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με την υποβοήθηση δανεισμού, οι δυνατότητές του θα υπερβαίνουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοινώθηκε από την επενδυτική τράπεζα.

Η ανάπτυξη αυτού του κεφαλαίου σηματοδοτεί την απαρχή των γιγαντιαίων παγκόσμιων επενδυτικών κεφαλαίων για την αγορά των ακινήτων, με την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων Blackstone να έχει συγκεντρώσει επίσης 10 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε ακίνητα και με τη Credit Suisse να δρομολογεί την ανάπτυξη ενός δικού της κεφαλαίου, αξίας 2,5 δισ. δολαρίων. Πηγές της αγοράς ανέφεραν, εξάλλου, χθες στο Reuters ότι η επίσης αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, ανταγωνίστρια της Morgan Stanley στη Wall Street, έχει αντλήσει περί τα 4 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ενός κεφαλαίου επενδύσεων αυτής της κατηγορίας.

Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο της Morgan Stanley, η τράπεζα διέθεσε ίδια κεφάλαια, αντίστοιχα με το 20% της αξίας του, των 8 δισ., ενώ άλλοι θεσμικοί επενδυτές από τις ΗΠΑ συγκέντρωσαν και διέθεσαν τα υπόλοιπα 5 δισ. δολάρια. Το 60% της ρευστότητάς του θα επενδυθεί στην Ασία, το 30 στην Ευρώπη και το υπόλοιπο σε χώρες όπως το Μεξικό και η Βραζιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή