EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hong Kong Airlines: σχέδια για αγορά 55 αεροσκαφών της Αirbus

Την αγορά 55 αεροσκαφών της ευρωπαϊκής Airbus σχεδιάζει η Hong Kong Airlines, η οποία είναι συγγενής εταιρεία με τον τέταρτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Κίνας, Grand China Airlines. Η διοίκηση της Hong Kong Airlines υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Airbus για την παραγγελία 30 αεροσκαφών τύπου Α320, 20 τύπου Α330 και ενός εταιρικού τζετ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εταιρείας στην έκθεση αεροναυπηγικής του Παρισιού. Ο πρόεδρος του αερομεταφορέα εξέφρασε ότι η ανανέωση του στόλου θα αναβαθμίσει την εταιρεία σ’ έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της Hong Kong Airlines ανήκει στην ελεγχόμενη από την τοπική κυβέρνηση της Χαϊάν Grand China Airlines, το 10% της οποίας κατέχει το Τζορτζ Σόρος.

Παράταση στους μνηστήρες

Δεκαήμερη παράταση στην αρχική προθεσμία της 2ας Ιουνίου δόθηκε στους υποψήφιους μνηστήρες του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia, αφού ένας από τους δύο ανακοίνωσε χθες πως οι «πόρτες» παραμένουν ανοικτές για τη συμμετοχή νέων συνεταίρων σε μια προσφορά. Αναφερόμαστε στην ιταλική Air One, η οποία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την ιταλική Intesa San Ρaolο στο πλαίσιο αυτής της δημοπρασίας, η οποία κάλεσε και νέους παίκτες στην κοινοπραξία. Την Τρίτη, η ιταλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέτρεψε στην εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων MatlinPatterson να εξετάσει τα λογιστικά βιβλία του ιταλικού αερομεταφορέα, οδηγώντας τους παρατηρητές του κλάδου στην εκτίμηση πως θα συνεργαστεί με τις Air One και Intesa. Στη δεύτερη κοινοπραξία συμμετέχει η ρώσικη Aeroflot όπως και η Unicredit, βασική ανταγωνίστρια της Intesa στον ιταλικό κλάδο λιανικής τραπεζικής.

Πρόστιμα 6,25 εκατ. ευρώ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 6,25 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας σε τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και την Deutsche Bank, στο πλαίσιο έρευνας για διεξαγωγή συναλλαγών βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών στη διάρκεια διάθεσης ομολόγων της Vivendi Universal, το 2002. Τα τέσσερα κεφάλαια είναι οι GLG Partners LP, UBS O’Connor, Meditor Capital Management και Ferox Capital Management. Στην Deutsche Bank, ανάδοχο της προσφοράς της Vivendi, επεβλήθη πρόστιμο 750.000 ευρώ για ανεπαρκή τήρηση πρακτικών των συνομιλιών με τους επενδυτές.

Ερευνα στις μηχανές αναζήτησης

Ευρύτερη έρευνα σε μηχανές αναζήτησης στο Ιnternet, πέραν της ηγέτιδος της αγοράς, Google, προτίθεται να πραγματοποιήσει το σώμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αντιπροσωπεύει τις εθνικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο παράλληλα «θα ετοιμάσει γραπτή απάντηση στην επιστολή της Google», της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία είναι έτοιμη να μειώσει στο 1,5 έτος τον χρόνο αποθήκευσης στοιχείων για τους χρήστες της. Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην κατώτερη κλίμακα της αρχικής πρότασης περί 18-24 μηνών.

Στη Luxottica περνά η Οakley

Την αμερικανική εταιρεία οπτικών Oakley ανακοίνωσε χθες ότι θα εξαγοράσει η ιταλική Luxottica Group, σε μια συμφωνία ύψους περίπου 2,1 δισ. δολαρίων σε ρευστό. Η μεγαλύτερη εταιρεία οπτικών του κόσμου, στα εμπορικά ονόματα της οποίας περιλαμβάνονται τα RayBan και Prada, ανακοίνωσε ότι η ένωση των δυνάμεών της με την Oakley θα προσφέρει οικονομίες κλίμακας και ευκαιρία δημιουργίας νέων κατηγοριών οπτικών. Αναμένει, δε, από αυτήν μείωση κόστους περίπου 100 εκατ. ευρώ την ερχόμενη τριετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή