Πτώση 15% κατέγραψε η μετοχή της Impregilo

Πτώση 15% κατέγραψε η μετοχή της Impregilo

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βουτιά» της τάξης του 15% κατέγραψε χθες η τιμή μετοχής της υπ’ αριθμόν 1 εισηγμένης τεχνικής εταιρείας της Ιταλίας, Impregilo, αφότου έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές της Νάπολης την απέκλεισαν για ένα χρόνο από τις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων, έπειτα από έρευνα για απάτη. Η διαπραγμάτευση της μετοχής είχε ανασταλεί προχθές, πριν η εταιρεία επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή της τον αποκλεισμό. Η τιμή υποχώρησε ώς και στα 5,62 ευρώ, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, πριν ανακάμψει ελαφρώς στα 5,95 ευρώ.

Οι αρχές που διερευνούν τη διαχείριση αποβλήτων στην περιφέρεια της Καμπανίας, στα νότια της χώρας, δέσμευσαν επίσης την πληρωμή 750 εκατ. ευρώ στην Impregilo, μέρος των οποίων ήταν αμοιβή για την κατασκευή αποτεφρωτήρα κοντά στη Νάπολη. Η ίδια η εταιρεία αρνείται κάθε κατηγορία και έχει εφεσιβάλει την απόφαση.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ. Η Impregilo ελέγχεται από την εταιρεία συμμετοχών Igli SpA, η οποία κατέχει μερίδιο 29,9%, σύμφωνα με την ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Consob. Το διοικητικό συμβούλιό της επρόκειτο να συνεδριάσει χθες για να συζητήσει τις εξελίξεις. Ας σημειωθεί ότι, όπως έγραψε η οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», η τεχνική εταιρεία διαχειρίζεται απόβλητα στην Καμπανία την τελευταία επταετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή