Στα υψηλά διετίας οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία

Στα υψηλά διετίας οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσοστό της τάξεως του 1,1% αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι τιμές κατοικίας στην Αγγλία, με τους ετήσιους ρυθμούς να διαμορφώνονται τον ίδιο μήνα στο 11,1%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα επί διάστημα άνω των δύο τελευταίων ετών. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη Nationwide Building Society.

Οι μηνιαίοι ρυθμοί ήταν υπερδιπλάσιοι του 0,5% που κατεγράφη τον Μάιο και οι υψηλότεροι από τον Δεκέμβριο, γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι έκτοτε τέσσερις αυξήσεις του βασικού επιτοκίου δανεισμού της στερλίνας από την Τράπεζα της Αγγλίας, δεν έχουν μέχρι στιγμής ουσιαστική επίδραση στις πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται έντονα στην αγορά κατοικίας της χώρας.

Η άνοδος του εν λόγω δείκτη τον Ιούνιο σημαίνει ότι η τιμή μιας μέσης κατοικίας στη Βρετανία ανέρχεται πλέον στις 184.070 στερλίνες, ήτοι αυξημένη κατά 18.000 στερλίνες από την ίδια περίοδο πέρυσι. Από τη Natiowide Building Society ανακοινώθηκε ότι η αύξηση αυτή αντιστοιχεί με 50 στερλίνες ημερησίως και όπως υποστήριξε η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, Φιονουάλα Ερλι, αυξάνονται τώρα οι πιθανότητες για την άνοδο του βασικού επιτοκίου δανεισμού της στερλίνας στο 5,75 τον επόμενο μήνα και πιθανόν και στο 6% πριν από το τέλος του έτους.

Ωστόσο, από τη Nationwide εκτιμάται ότι η βρετανική αγορά κατοικίας θα αποθερμανθεί φέτος και οι ετήσιοι ρυθμοί αύξησης των τιμών αναμένεται να συγκρατηθούν για να κυμανθούν για το σύνολο του 2007 από το 5% έως το 8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή