ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Edison ενδιαφέρεται για αγορά φυσικού αερίου από τον South Stream

Ενδιαφέρον για την αγορά φυσικού αερίου από τον υπό σχεδιασμό νέο αγωγό South Stream, που θα διέρχεται τη Μαύρη Θάλασσα και θα φθάνει ώς τις ευρωπαϊκές αγορές, εκδηλώνει η ιταλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Edison. Οπως δηλώνει χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας, «αν οι διαφοροποιημένες πηγές φυσικού αερίου μας δεν επαρκέσουν για την κάλυψη των αναγκών της Edison, θα εξετάσουμε τον εφοδιασμό του αγωγού Poseidon από οποιαδήποτε δυνατή διαδρομή». Ο υποθαλάσσιος ελληνοϊταλικός αγωγός Poseidon, μήκους 217 χιλιομέτρων, θα διέρχεται την Αδριατική και θα καταλήγει στα Στενά του Οτράντο, στη νότια Ιταλία. Η Ελλάδα θα αρχίσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Κασπία μέσω Τουρκίας και του ελληνοτουρκικού αγωγού τον Αύγουστο και η Ιταλία αναμένεται από το 2012 να αγοράζει φυσικό αέριο από τον Ρoseidon.

Η Diapason προβλέπει ζήτηση για επεξεργασμένα διαμάντια

Ισχυρή ζήτηση για ακριβά επεξεργασμένα διαμάντια διαβλέπει η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων σε εμπορεύματα Diapason Commodities Μanagement, η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 150-400 εκατ. δολάρια σε νέο κλειστού τύπου κεφάλαιο, επενδεδυμένο στους πολύτιμους λίθους που θα διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά του Λονδίνου. Η προταθείσα εισαγωγή της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας Diamond Circle Capital στις 10 Ιουλίου αντικατοπτρίζει την αλλαγή προτιμήσεων του όλο και μεγαλύτερου κοινού εύπορων ιδιωτών προς τις εναλλακτικές επενδύσεις, όπου οι αποδόσεις δεν συνδέονται άμεσα με τις χρηματοοικονομικές αγορές. Η Diapason, που θα διαχειρίζεται το κεφάλαιο, πιστεύει πως η σταθεροποίηση της ζήτησης και τα όχι άφθονα αποθέματα θα ωθήσουν ανοδικά τις τιμές των επεξεργασμένων διαμαντιών.

Απτόητα τα Hedge Funds

Απτόητα παραμένουν τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου από τις ενδείξεις ότι το κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων μπορεί να φθάνει στο αποκορύφωμά του, συνεχίζοντας να τρέφουν ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας τους από αυτή τη δραστηριότητα. Ο όγκος των συγχωνεύσεων έφθασε στο ρεκόρ των 2,5 τρισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων και τα στελέχη των επιχειρήσεων εκμεταλλεύθηκαν το χαμηλό κόστος δανεισμού, τις ισχυρές ταμειακές ροές και τις ελκυστικές αποτιμήσεις. Ομως, οι πρώτες ενδείξεις επιβράδυνσης μετά τέσσερα χρόνια ακμάζουσας χρηματιστηριακής αγοράς, χάρις στα ισχυρά κέρδη των επιχειρήσεων και την αυξανόμενη επενδυτική αισιοδοξία, ήδη εμφανίζονται, ενόσω τα επιτόκια αυξάνονται και οι τράπεζες αγωνίζονται να διαθέσουν χρέος συνδεόμενο με εξαγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή