Οταν ο «Ρόνι» κοιμήθηκε στο Weggis…

Οταν ο «Ρόνι» κοιμήθηκε στο Weggis…

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας είναι γνωστό πως ό,τι «αγγίζει» γίνεται χρυσάφι. Ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα μικρό, σχεδόν ξεχασμένο, χωριουδάκι στα ορεινά της Ελβετίας, το οποίο είχε την τύχη να φιλοξενήσει τα αστέρια της «σελασάο» για την προετοιμασία τους εν όψει του περσινού Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ενα χρόνο μετά, στο Weggis ακόμη μετρούν τα… κέρδη τους. Κι όμως, αρκούσαν μόλις δύο εβδομάδες παραμονής του Ροναλντίνιο και των συμπαικτών του στην περιοχή για να ξεκινήσει το «πάρτι».

Σημειώστε: Για το 2007 οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και τις πανσιόν του Weggis υπολογίζεται ότι θα φτάσουν, σε ετήσια βάση, στις 270.000. Προκειμένου να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να σημειωθεί ότι το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των συνολικών διανυκτερεύσεων που υπολογίζεται ότι θα γίνουν στη γειτονική Λουκέρνη. Ως γνωστόν, η τελευταία και μεγαλύτερη πόλη είναι και γνωστότερος τουριστικός προορισμός και περισσότερες κοσμοπολίτικες αναφορές έχει από κάθε άποψη.

Τι ακριβώς συνέβη λοιπόν στο χωριό που έως πρόσφατα ήταν γνωστό, μόνο και μόνο επειδή πριν από περίπου έναν αιώνα ο Μαρκ Τουέιν έκανε τις… διακοπές του για 10 εβδομάδες;

«Μέχρι πρόσφατα όλοι πίστευαν ότι το Weggis ήταν προορισμός αποκλειστικά ηλικιωμένων. Τώρα έρχονται οι νέοι» απαντάει ο Ντομινίκ Κέλερ, επικεφαλής του τοπικού τουριστικού γραφείου. Θέλουν να δουν πού χόρευε σάμπα ο «Ρόνι», πριν ξεκινήσει η προπόνηση της ομάδας, πού προπονούνταν η ομάδα της Βραζιλίας, και πού άκουγαν… μουσική οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, περιμένοντας το λεωφορείο που θα τους οδηγούσε στο προπονητήριο.

«Αυτά συμβαίνουν μια φορά στη ζωή» θυμάται σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής του ξενοδοχείου Park Hotel, που φιλοξένησε τον Κακά και τους άλλους μάγους της στρογγυλής θεάς. «Η διαφήμιση που έγινε στο ξενοδοχείο μας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή, ήταν τεράστια. Δεν πληρώνονταν. Ολοι τώρα ξέρουν το Weggis» προσθέτει.

Τo Weggis πλέον είναι μόδα. Κι όλα αυτά, χωρίς καμία ιδιαίτερη καμπάνια. Νέες ξενοδοχειακές μονάδες στήνονται, ενώ προγραμματίζεται η λειτουργία spa κι άλλων πολυτελών υποδομών που έως πριν από μερικούς μήνες φάνταζαν περιττή πολυτέλεια για την περιοχή. «Πριν, όλοι φοβούνταν να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις σε ένα μικρό και ήρεμο μέρος» λέει ο κ. Κέλερ, ο οποίος όμως σπεύδει να διευκρινίσει πως «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον γνωστό ελβετικό τρόπο, αφού κανείς δεν θέλει να μετατρέψει το Weggis σε Μαγιόρκα ή σε Ρίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή