Κινδύνους «βλέπει» τώρα ο Χ. Αλμούνια

Κινδύνους «βλέπει» τώρα ο Χ. Αλμούνια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, πέραν από το να συμβάλει στην υιοθέτηση αυστηρής νομισματικής πολιτικής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό δήλωσε χθες ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια (δεξιά) σε ομιλία του, ο οποίος αναφέρθηκε στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ρυθμός αυτός θα διατηρηθεί. Ωστόσο, είπε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη το 2008 έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΑΕΠ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 4%, λαμβάνοντας τις συνθήκες στην αγορά από την κρίση στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του πληθωρισμού και τις αρνητικές προσδοκίες για την πορεία του μεταποιητικού τομέα στην ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή