Ε.Ε.: αύξηση λιανεμπορίου τον Ιούλιο

Ε.Ε.: αύξηση λιανεμπορίου τον Ιούλιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση σημείωσε τον Ιούλιο ο όγκος των συναλλαγών στο λιανικό εμπόριο τόσο στη Ζώνη Ευρώ όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «27». Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat, σε ετήσια βάση η αύξηση των συναλλαγών λιανικού εμπορίου έφθασε και στις δύο γεωγραφικές ζώνες στο 0,6%. Ο δείκτης λιανικών πωλήσεων, άλλωστε, σημείωσε άνοδο 0,5% στη Ζώνη Ευρώ και 2,2% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία ο κλάδος τροφίμων, ποτών και καπνού σημείωσε μηνιαία αύξηση 0,2% στη Ζώνη Ευρώ αλλά υποχώρηση 0,2% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αύξηση κατεγράφη σε έξι χώρες-μέλη με τη μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα 0,8%, να σημειώνεται σε Δανία, Λεττονία, Σουηδία και Βρετανία ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν το Βέλγιο με -3,5%, η Λιθουανία με -2,8% και η Αυστρία με -1,6%.

Οι τομείς εκτός τροφίμων υποχώρησαν 0,1% στη Ζώνη Ευρώ αλλά σημείωσαν αύξηση 0,2% στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν η Λεττονία με 24%, η Πολωνία με 12,5% και η Λιθουανία με 10,8% ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν το Βέλγιο με -5,2% και η Γερμανία με -1,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή