Η Starbucks επεκτείνεται στη Ρωσία

Η Starbucks επεκτείνεται στη Ρωσία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΜΚΙ, ΡΩΣΙΑ. Το πρώτο Starbucks άνοιξε χθες στη Ρωσία, ενώ πριν από μόλις δύο χρόνια η ομώνυμη εταιρεία είχε κερδίσει μία δίκη για τα πνευματικά δικαιώματα του εμπορικού της σήματος στη συγκεκριμένη αγορά.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία και επιδιώκουμε τα καφέ Starbucks να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα των Ρώσων», δήλωσε ο πρόεδρος της Starbucks Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Κλιφ Μπάροους, στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στην περιοχή Κίμκι, βόρεια της Μόσχας.

Το μενού στο Starbucks του Κίμκι διαθέτει όλα τα συνηθισμένα προϊόντα πέραν του καφέ, όπως τα μάφιν με βατόμουρα, καθώς και πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για την εγχώρια αγορά, όπως οι τηγανίτες και τα σάντουιτς με μανιτάρια.

Το πρώτο ρωσικό Starbucks έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των 10.000 και πλέον, που διατηρεί η εταιρεία σε 40 χώρες του κόσμου. Το 2005 η Starbucks βρέθηκε να υπερασπίζεται εαυτόν και το εμπορικό της σήμα από έναν «αλεξιπτωτιστή», ο οποίος το διεκδικούσε για να ανοίξει εκείνος καφέ στη Ρωσία.

Η Starbucks αναδείχθηκε νικήτρια, αν και ο δικαστικός αγώνας κατέστησε εμφανές ότι οι διεθνείς εταιρείες διατρέχουν κίνδυνο στη Ρωσία, της οποίας η νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ανεπαρκής.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στη Ρωσία, η οποία διαθέτει ήδη την αλυσίδα Coffee House με 163 καφέ μόνο στη Μόσχα και τη Shokoladnitsa με 140 καφέ σε όλη τη χώρα.

Η Starbucks εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει άλλο ένα κατάστημά της στην ιστορική οδό Στάρι Αρμπάτ της Μόσχας μέσα στο 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή