Στα χαμηλά 16ετίας η μεταποίηση στη Γερμανία

Στα χαμηλά 16ετίας η μεταποίηση στη Γερμανία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων 16 ετών δέχεται ο γερμανικός μεταποιητικός τομέας. Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας αρχίζει να επιβραδύνεται μετά τις «υψηλές ταχύτητες» της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αγορά επηρεάστηκε από το ισχυρό ευρώ και το υψηλό κόστος δανεισμού. Σε αυτό το κλίμα επιβαρυντικό ρόλο έπαιξε η πρόσφατη αναστάτωση στις χρηματαγορές. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 7,1%, σε σχέση με τον Ιούνιο. Η πτώση αυτή ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 1991, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση κατά 2,5%.

Την ίδια στιγμή η JP Morgan σε χθεσινή της ανάλυση αναφέρει ότι ο γερμανικός τραπεζικός κολοσός Deutsche Bank είναι η ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα που πιθανόν να δεχθεί τις μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις από την αναταραχή στις χρηματαγορές.

Η JP Morgan προβλέπει ότι τα κέρδη της Deutsche Bank θα μειωθούν φέτος κατά 5% και κατά 10% τα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτό καθώς η Deutsche Bank είναι εκτεθειμένη σημαντικά στην αγορά σταθερού εισοδήματος από όπου προέρχονται σχεδόν τα μισά έσοδα του ομίλου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή