ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιο «ευπαθείς» οικονομίες μεταξύ των 15 χωρών

Λεττονία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία είναι οι πιο «ευπαθείς» οικονομίες μεταξύ 15 χωρών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε σχέση με τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση στις χρηματαγορές. Αυτό επεσήμανε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s σε πρόσφατη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών αυτών.

Συμφωνία για τα Softis

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία με την προϋπόθεση η P&G να πουλήσει και τα χαρτομάντιλα Softis, ένα από τα τέσσερα κυριότερα εμπορικά σήματα, για να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η SCA συμφώνησε να πουλήσει το εμπορικό σήμα Softis στη Γερμανία και την Αυστρία ώστε να πάρει την έγκριση της Ε.Ε. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 495 εκατ. ευρώ, περίπου το 1% των συνολικών εσόδων της P&G. Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της αμερικανικής εταιρείας να «αποχωρεί» από αγορές στις οποίες δεν έχει ανάπτυξη που επιθυμεί. Η SCA έχει αγοράσει ακόμα τα εμπορικά σήματα Charmin και Bounty στην Ευρώπη και το Tempo σε Ευρώπη και Χονγκ Κονγκ.

Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης θα αυξηθεί κατά 7,5% το 2007 εξαιτίας της θετικής πορείας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του κατασκευαστικού τομέα. Συγκεκριμένα αναμένεται άνοδος κατά 7,2% του κατασκευαστικού τομέα και 13,5% για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η MasterCard «χαλί» στη Γέφυρα Millennium

H MasterCard «μεταμόρφωσε» τη Γέφυρα Millennium, στρώνοντας από τη μία άκρη έως την άλλη αυτού του λονδρέζικου ορόσημου ένα χαλί με εκατομμύρια λίρες σε χαρτονομίσματα και κέρματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα μέλλον χωρίς μετρητά. Αυτό το έκανε για να σηματοδοτήσει την επέκταση στη Μεγάλη Βρετανία των PayPass και Maestro PayPass της MasterCard και για τον εορτασμό της έναρξης των πληρωμών με ‘Tap & Go. Το PayPass αποτελεί το νέο, γρηγορότερο, ασφαλέστερο και πιο βολικό τρόπο πληρωμής για καθημερινές και μικρές αγορές, αξίας μέχρι και 10 λιρών. Με ιδιαίτερη ευκολία στη χρήση, η συγκεκριμένη «ανέπαφη» ιδιότητα μπορεί να προστεθεί σε οποιαδήποτε πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα της MasterCard, παρέχοντας μία ασφαλή εναλλακτική μέθοδο πληρωμών αντί των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων. Το «χτύπημα» ενός PayPass διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Για να πραγματοποιήσουν μία πληρωμή, οι καταναλωτές χρειάζεται πολύ απλά να χτυπήσουν την κάρτα τους σε έναν ειδικά εξοπλισμένο «αναγνώστη» PayPass, χωρίς να είναι αναγκαία η εισαγωγή της κάρτας, η πληκτρολόγηση κάποιου PIN, ή η αναζήτηση για ψιλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή