Η θύελλα έπληξε τα hedge fund

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρότατο πλήγμα υπέστησαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) του κόσμου, διότι δεν κατόρθωσαν να προβλέψουν την αναταραχή στις αγορές. Η κρίση αυτή κατέστησε αδύνατες τις επιδόσεις, τις οποίες είχαν υποσχεθεί στους επενδυτές τους, όπως επισημαίνουν οι «Financial Τimes».

Τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, τα οποία δέχθηκαν καίριο πλήγμα τον Αύγουστο, είναι ορισμένα από τα γνωστότερα της Γουόλ Στριτ. Μεταξύ αυτών είναι τα Tudor Investment Corporation, του φιλάνθρωπου επιχειρηματία Πολ Τιούντορ Τζόουνς, τα Moore Capital του φίλου και πρώην συνεργάτη του, Λούις Μπέικον, τα Caxton Associates, του υπερβολικά μυστικοπαθούς Μπους Κόβνερ και τα Matthew Tewksbury του επιχειρηματία Μάθιου Τιούκσμπερι. Οι δυσμενείς εξελίξεις σημαίνουν ότι πολλά ισχυρά hedge fund έχουν ζημιωθεί τα μάλα, ενώ άλλα μπορούν να αποδώσουν στους επενδυτές τους λίγα περισσότερα από τις καταθέσεις σε ρευστό.

Ωστόσο, η θύελλα των διεθνών κεφαλαιαγορών άφησε αλώβητες τις αναδυόμενες αγορές. Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι επενδυτές επιφυλάσσουν ευνοϊκότατα σχόλια για την πρωτοφανή ανθεκτικότα των αναδυομένων αγορών χρεογράφων εν μέσω γενικότερης αναταραχής, προσθέτουν οι «Financial Τimes». Το γεγονός αυτό προφανώς αποδεικνύει ότι οι αγορές ωριμάζουν και διαθέτουν ρωμαλέα θεμελιώδη δεδομένα. Αλλωστε, οι αναδυόμενες αγορές είχαν δυσανάλογα πληγεί στις προηγούμενες κρίσεις, ανεξαρτήτως του ότι οι μαζικές πωλήσεις εκπήγαζαν τότε από τις αγορές των ανεπτυγμένων κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή