Στα 8,4 δισ. προβλέπει τα κέρδη του 2008 η Deutsche Bank

Στα 8,4 δισ. προβλέπει τα κέρδη του 2008 η Deutsche Bank

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένη ότι θα εκπληρώσει τους στόχους των κερδών της εμφανίζεται η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Απευθυνόμενος στο επενδυτικό κοινό ο Γιόζεφ Ακερμαν, ο διευθύνων σύμβουλός της, διευκρίνισε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του επομένου έτους και πέραν αυτού. Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank προσβλέπει σε αύξηση μεικτών κερδών στα 8,4 δισ. ευρώ το 2008, ενώ επιδιώκει να διατηρήσει την προ φόρων απόδοση κεφαλαίου στο 25%. Τα δε κέρδη ανά μετοχή επιδιώκει να τα αυξάνει τουλάχιστον 10% ετησίως. Ενδεχομένως η Deutsche Bank, όπως επισημαίνει το Bloomberg, να έχει δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που είχαν έκθεση στην αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης των ΗΠΑ. Από μέρους του ο Γιόζεφ Ακερμαν είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι κεφαλαιαγορές τείνουν προς σταθεροποίηση πλέον μετά την κρίση του Αυγούστου.

Η Deutsche Bank, η οποία δημοσιοποίησε τους στόχους κερδών του 2008 τον Οκτώβριο του 2006, δήλωσε ότι επιθυμεί να επεκτείνει τις σταθερές της δραστηριότητες στην καταναλωτική τραπεζική και τη διαχείριση κεφαλαίων, ούτως ώστε να αντισταθμίσει τις διακυμάνσεις στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής.

Το πρώτο εξάμηνο τρέχοντος η τράπεζα εμφάνισε μεικτά κέρδη 5,86 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 18% προήλθε από ιδιώτες πελάτες και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή