EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλασιασμό των αποζημιώσεων αναμένουν οι ασφαλιστικές

Η συχνότητα των φυσικών καταστροφών έχει «γονατίσει» τις ασφαλιστικές εταιρείες ανά τον κόσμο, καθώς το κόστος των αποζημιώσεων αναμένεται να τριπλασιαστεί φέτος σε σύγκριση με το 2006. Αύξηση των τιμών των συμβολαίων θα πρέπει να αναμένουμε καθώς ανοδική είναι η μακροχρόνια τάση των φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με την Swiss Reinsurance (Swiss Re) το κόστος από τις φυσικές καταστροφές το 2007 υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερα στο www.kathimerini.gr/Links

Αύξηση 3,9% του τουρκικού ΑΕΠ

Η οικονομία της Τουρκίας σημείωσε αύξηση 3,9% σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7% στο πρώτο τρίμηνο και 5,2% στο πρώτο εξάμηνο. Το 2006, η γείτων χώρα πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 6%. Σύμφωνα με αναλυτές, η Τουρκία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης μετά την χρηματοοικονομική κρίση το 2001. Η βασική αιτία είναι τα προγράμματα αναμόρφωσης τα οποία πραγματοποιούνται με τη συνδρομή, με δανεισμό δηλαδή, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το 2005 σημείωσε 7,6% άνοδο, ενώ για το σύνολο του 2007, η Τουρκία προσδοκά ρυθμό 5%.

Μείωσε ταχύτητα η Ιαπωνία

Επιβράδυνση κατά 1,2% σε ετήσια βάση σημείωσε η ιαπωνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Στο δεύτερο τρίμηνο η επιβράδυνση ήταν 0,3%, σε σχέση με το πρώτο και ήταν σχεδόν διπλάσια απ’ ό,τι αναμενόταν. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα εφέτος.

Συμφωνία Microsoft – Τmsuk

Η Microsoft ανακοίνωσε τη συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ανθρωποειδών, Tmsuk, σε μια προσπάθεια απόκτησης πλεονεκτήματος στην ανάπτυξη πρωτοποριακών ρομπότ. Πολλές ιαπωνικές εταιρείες εστιάζουν σήμερα στην κατασκευή ρομπότ, ως απάντηση στον συρρικνούμενο πληθυσμό της χώρας. Το πιο διάσημο ρομπότ σήμερα είναι το ASIMO, που αναπτύχθηκε από την Honda Motor και χρησιμοποιήθηκε ως υπηρεσία υποδοχής σε ξενοδοχεία αλλά και σερβιτόρος καφέ.

Κέρδη 298% για την 888.com

Η διαδικτυακή εταιρεία τζόγου 888.com σημείωσε αύξηση κερδών κατά 298% στο πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την αγορά των ΗΠΑ έπειτα από νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει τη λειτουργία αλλοδαπών διαδικτυακών εταιρειών τζόγου. Μετά την απαγόρευση λειτουργίας, η 888 προχώρησε σε απολύσεις στις ΗΠΑ, ενώ αποφάσισε να επικεντρωθεί στις αγορές τις Λατινικής Αμερικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή