EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υψηλά δεκαετίας ο πληθωρισμός στην Κίνα

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στης Κίνας, οδηγούμενος από τις τιμές κρεάτων. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) βρέθηκε στο 6,5% τον Αύγουστο αυξημένος σε σχέση με το 5,6% του Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι τιμές των κρεάτων σημείωσαν αύξηση 49% μέσα σε ένα έτος, εξ αιτίας ξεσπάσματος ασθενειών και ελλείψεων χοιρινού. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έχει ήδη αυξήσει τέσσερις φορές φέτος τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ανάσα για Bear Stearns

Ο δισεκατομμυριούχος Βρετανός επενδυτής Τζόσεφ Λούις έχει ήδη πληρώσει περίπου 860 εκατ. δολάρια για την αγορά του 75% της επενδυτικής τράπεζας Bear Stearns που δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από την πρόσφατη πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ. Η είσοδος του Λούις αποτελεί μεγάλη ανάσα για την Bear Stearns, της οποίας η κρίση έχει κοστίσει πάνω από 1,6 δισ. δολάρια.

Θέλει τον έλεγχο της Μosenergo

Η Gazprom προσφέρει 5,1 δισ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της ρωσικής Mosenergo (ενεργειακή εταιρεία κοινής ωφελείας), αγοράζοντας τα μερίδια από μετόχους μειοψηφίας. Η Unified Energy ελέγχει το 36,2% της Mosenergo και το ρωσικό κράτος το 5%.

Αύξηση παραγωγής αυτοκινήτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας οδηγεί τη χώρα, από την επιβράδυνση του βιομηχανικού τομέα, σε ταχύτερους των αναμενόμενων ρυθμούς. Ο βιομηχανικός τομέας σημείωσε αύξηση 1,3% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν είχε σημειωθεί 0,6% επιβράδυνση. Η παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 4,7%. Σε ετήσια βάση, ο γαλλικός βιομηχανικός τομέας σημείωσε άνοδο 0,7%.

Υποχώρηση κερδών της Wal-Μart

Μείωση κατά 153 εκατ. δολάρια παρουσίασαν τα κέρδη της Wal-Mart εξαιτίας της πώλησης των δραστηριοτήτων λιανικής στη Γερμανία. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κίνηση αυτή μείωσε τα κέρδη ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο στα 72 σεντ ανά μετοχή, έναντι 76 ευρώ ανά μετοχή. Ωστόσο, τα κέρδη είναι υψηλότερα από τα περσινά, που ήταν 50 σεντ ανά μετοχή.

Η AIG στην Ταϊβάν

Ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG στοχεύει να αποκτήσει το 10% της αγοράς διαχείρισης κεφαλαίων στην Ταϊβάν, σε διάστημα πέντε ετών. Η πελατεία της AIG θα είναι οι κάτοικοι της Ταϊβάν που έκαναν μεγάλες περιουσίες στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Αρνείται τις φήμες η Fortis

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας Fortis NV, σχετικά με την προοπτική εξαγοράς της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro από την κοινοπραξία στην οποία μετέχει και η βελγική τράπεζα. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Fortis NV αρνήθηκε τις φήμες ότι ο σχεδιασμός της τράπεζας με τη Royal Bank of Scotland και την Banco Santander για την εξαγορά της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας ενδέχεται να κινδυνεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή