Εμφαντική πτώση δολαρίου έναντι ευρώ

Εμφαντική πτώση δολαρίου έναντι ευρώ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε το δολάριο έναντι του ευρώ. Χθες το βράδυ, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των 1,3915 και το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε στο χαμηλότερο ποτέ επίπεδο έναντι του ευρωπαϊκού. Η εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε γιατί οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (FED) την ερχόμενη Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, άλλες αγορές, όπως αυτές των εμπορευμάτων και των μετάλλων, παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα. Η τιμή του σιταριού άγγιξε επίσης τιμή ρεκόρ, χθες, φθάνοντας τα 9,07 δολάρια ανά μπούσελ (ειδική μονάδα μέτρησης). Ρεκόρ εννέα ετών κατέγραψε και η τιμή του καφέ. Στον αντίποδα, οι τιμές των μετάλλων παρουσιάζουν κόπωση, παρά το ότι παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Χρυσός, άργυρος, κασσίτερος, μόλυβδος και ψευδάργυρος ακολουθούν πλέον καθοδική πορεία, ενώ άλλα πολύτιμα μέταλλα, όπως η πλατίνα και το παλλάδιο, εξακολουθούν να ακριβαίνουν.

Ιστορικό ρεκόρ του πετρελαίου

Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε χθες η τιμή του πετρελαίου, φθάνοντας στη Νέα Υόρκη τα 79,89 δολάρια το βαρέλι και στο Λονδίνο τα 77,90. Καθοριστικός παράγοντας, θεωρείται η απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει μόλις κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως την παραγωγή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή