Σεπτέμβριος, ο πιο «καυτός» μήνας για τους καταλόγους του ΙΚΕΑ

Σεπτέμβριος, ο πιο «καυτός» μήνας για τους καταλόγους του ΙΚΕΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νιόπαντροι, οι φοιτητές, οι φοιτήτριες, οι νέοι επιχειρηματίες και οι λάτρεις του ντιζάιν αρέσκονται πολύ σε αυτήν την εποχή του χρόνου. Από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Μπολώνια και το Τόκιο η περίοδος στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου σηματοδοτείται από την πλημμυρίδα των καταλόγων της ΙΚΕΑ, που φθάνουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια σπίτια. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η κυκλοφορία του καταλόγου συμπίπτει με την εποχή, που οι φοιτητές ετoιμάζονται για την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά. Οι στυλίστες της εταιρείας έχουν σίγουρα προσπαθήσει πολύ να κάνουν την καθημερινότητα στις φοιτητικές εστίες αξέχαστη για τους φοιτητές. Επίσης, η ομάδα μάρκετινγκ της εταιρείας εκμεταλλεύθηκε ένα κενό στην αγορά, που αφορά τους νεόκοπους επιχειρηματίες ή όσους διατηρούν μικρής εμβέλειας επιχειρήσεις. Σε αυτούς προσφέρει γραφεία, συρτάρια, βιβλιοθήκες και μικρούς καναπέδες, ενώ και ο χώρος, που αφιερώνει στα τεράστια καταστήματά της για την επίπλωση των νέων επιχειρήσεων, ολοένα και μεγαλώνει.

Επιπλέον, υπάρχει και η στρατιά των δικηγόρων, που ειδικεύονται στο οικογενειακό δίκαιο και γνωρίζουν ότι όσο υπάρχει η εποχή των καταλόγων της ΙΚΕΑ, το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα αποδεικνύεται κερδοφόρο. Πολλοί γάμοι θα διαλυθούν με αφορμή θεμελιώδεις διαφορές για το χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας, ενώ μερικά ζευγάρια θα βιώσουν και πιο δραματικές σκηνές εντός των καταστημάτων αλλά και στο σπίτι τους την κρίσιμη ώρα της συναρμολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή