«Καμπανάκι» από ΟΟΣΑ για περιορισμό των επιδοτήσεων βιοκαυσίμων

«Καμπανάκι» από ΟΟΣΑ για περιορισμό των επιδοτήσεων βιοκαυσίμων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να περιορίσουν τις επιδοτήσεις των βιοκαυσίμων. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, η σύγχρονη τάση για στήριξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών τροφίμων και πιθανώς θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, αναφέρει ότι oι πολιτικοί διαβρώνουν την αγορά προς όφελος μίας τεχνολογίας, η οποία δεν έχει επαρκώς δοκιμασθεί και θα επηρεάσει τις κλιματολογικές αλλαγές μόνο σε μικρή κλίμακα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα βιοκαύσιμα θα μειώσουν τις εκπομπές καυσαερίων -που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου- κατά 3% το πλείστον. Κι αυτό το όφελος απαιτεί ένα τεράστιο κόστος, το οποίο αυτόματα θα καταστήσει αυτήν τη μορφή ενέργειας απωθητική στο καταναλωτικό κοινό.

Κατά τον ΟΟΣΑ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει σταδιακά να καταργήσουν τις επιδοτήσεις στα βιοκαύσιμα και να στραφούν στη χρηματοδότηση της έρευνας για τα αποκαλούμενα καύσιμα δεύτερης γενιάς (αλκοόλες ή βιοκαύσιμα από βιομάζα). Αυτά όταν παράγονται, εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή