Βρήκαν χρηματοδότες για εξαγορά της Boots

Βρήκαν χρηματοδότες για εξαγορά της Boots

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank και η JP Morgan Chase & Co. τελικώς κατόρθωσαν να εξεύρουν χρηματοδότες για τον υψηλότοκο δανεισμό της KKR, η οποία θα τον χρησιμοποιήσει για την εξαγορά της αλυσίδας φαρμακείων στη Βρετανία Alliance Boots. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι η ζήτηση για πιστώσεις βελτιώνεται μετά την πρόσφατη κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης των ΗΠΑ.

Οι δύο τράπεζες, οι οποίες τον Αύγουστο είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να πωλήσουν χρεόγραφα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, αναφέρει το «Βloomberg».

Εν τω μεταξύ, αντιστοίχως άλλες τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση 16 δισ. δολαρίων μέσω της πώλησης χρέους για την εξαγορά της First Data από την KKR. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση χρέους μετά την κρίση στις ΗΠΑ, όταν υπήρξαν πολλά κρούσματα μη εξυπηρέτησης στεγαστικών δανείων – και αυτό εκτίναξε το κόστος δανεισμού για τις εταιρείες εξαγορών στα υψηλότερα επίπεδα τετραετίας, αναφέρει το «Βloomberg».

Τα πιστωτικά ιδρύματα δέσμευσαν 350 δισ. δολάρια για εξαγορές μέσω δανεισμού στις ΗΠΑ και 60 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, τα οποία ακόμα δεν τα έχουν συγκροτήσει σε δάνεια. Εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες στην αγορά, οι τράπεζες υποχρεούνται να κρατήσουν το χρέος, που δεν μπορούν να πωλήσουν.

Σε δημοσίευμά της η «The Wall Street Journal» ανέφερε ότι μία ομάδα τραπεζών με επικεφαλής τη Citigroup πώλησε 1 δισ. δολ. σε χρέος για την Allison Transmis sion, μία εταιρεία προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που ανήκει στην Carlyle Group. Το χρέος αποτιμήθηκε με έκπτωση 4% επί της ονομαστικής αξίας, ενώ οι τράπεζες κρατούν ακόμα χρέος 3,2 δισ., το οποίο δεν επώλησαν τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή