Κρίσιμη η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Lehman

Κρίσιμη η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Lehman

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα τα βλέμματα της Γουόλ Στριτ είναι στραμμένα στη Lehman Brothers και τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όπως αναφέρουν οι Financial Τimes. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, μία από τις τέσσερις ισχυρότερες των ΗΠΑ, θα είναι η πρώτη, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα του τριμήνου Ιουνίου-Αυγούστου. Σε αυτά θα αποτυπωθούν οι επιπτώσεις της κρίσης του Αυγούστου, η οποία εκπήγασε από την αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ.

Δεδομένης της μεγάλης έκθεσής της σε ενυπόθηκα χρεόγραφα, η Lehman αναμένεται ότι θα είναι από τις βαρύτερα πληγείσες, αν και ώς ένα βαθμό o αντίκτυπος θα μετριαστεί εξαιτίας της αντιστάθμισης κινδύνων. Ορισμένα στελέχη διερωτώνται πόσο ακριβή θα είναι τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν, δεδομένου του απορρήτου που επιβάλλουν οι λογιστικοί κανόνες, αναφέρουν οι Financial Times. Ενα ερώτημα έχει να κάνει με την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων και ένα άλλο με τη δέσμευση των τραπεζών για εξαγορές μέσω δανεισμού από εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Οσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία διαβαθμίζονται από όσα έχουν σαφή χρηματιστηριακή τιμή έως τα μη ρευστοποιήσιμα, που αποτιμώνται με τη χρήση μη ορατών εισροών. Πάντως, την Παρασκευή η Merril Lynch με την έκθεσή της προς τις αρμόδιες αρχές προκάλεσε σύγχυση. Σε αυτή διεφάνη ότι η τράπεζα προβαίνει σε απομείωση περιουσιακών στοιχείων συσχετιζόμενων με ενυπόθηκα χρεόγραφα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία εντούτοις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή