EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτο ακριβότερο αεροδρόμιο στον κόσμο το «Ελ. Βενιζέλος»

Μέσα στους τρεις ακριβότερους του κόσμου βρίσκεται ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του διεθνούς ανεξάρτητου ινστιτούτου ερευνών Transport International Laboratory, με θέμα «Review of Airport Charges 2006». Τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης του αεροδρομίου και οι χρεώσεις και τα τέλη χρήσης του σταθμού ανά επιβάτη από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου κατατάσσονται στις υψηλότερες του κόσμου.

Μικρή η κατανάλωση στην Κίνα

Η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των γυναικών της Κίνας συμβάλλει στη βελτίωση της κινεζικής οικονομίας. Αυτό υποστηρίζει το Reuters, αναφέροντας ότι κατά μέσο όρο η μέση καταναλωτική δαπάνη στην Κίνα είναι μικρή, ενώ το 2006 μειώθηκε στο 36,4% επί του ΑΕΠ, έναντι 37,7% το 2007. Κι αυτό όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ και την Ινδία είναι 70% και 61%, αντίστοιχα.

Η Σ. Αραβία πετάει με 72 Εurofighter

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα πως υπέγραψε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση για να αγοράσει 72 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon έναντι 4,43 δισεκατομμυρίων στερλινών. «Ενα συμβόλαιο υπογράφηκε την Τρίτη 29 Σααμπάν (11 Σεπτεμβρίου) ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για την αγορά των αεροπλάνων έναντι 4,43 δισεκατομμυρίων στερλινών», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SΡΑ.

Η Ford εμπιστεύεται τους Ρουμάνους

Η διοίκηση της εργοστασιακής μονάδας της Automobile Craiova δεν θα αντικατασταθεί άμεσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ford Europe, Τζον Φλέμινγκ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς του ρουμανικού εργοστασίου, από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. «Είμαι υπέρ της διατήρησης της ομάδας διοίκησης», είπε.

Μείωση επενδύσεων στο Βουκουρέστι

Στα 3,473 δισ. ευρώ έφτασαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Ρουμανία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2007, σημειώνοντας μείωση κατά 15% σε σύγκριση με τις άμεσες ξένες επενδύσεις την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή