Υποχώρηση κατά 7% στην κερδοφορία της Morgan Stanley

Υποχώρηση κατά 7% στην κερδοφορία της Morgan Stanley

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένα κέρδη εμφάνισε η Morgan Stanley κατά το δεύτερο τρίμηνο λόγω της κρίσης στην αγορά επισφαλών στεγαστικών δανείων, αποκλίνοντας των εκτιμήσεων των αναλυτών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Βloomberg. Η Morgan Stanley, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος του κόσμου στις συναλλαγές χρεογράφων, υπέστη απώλειες από τη χορήγηση πιστώσεων για εξαγορές μέσω δανεισμού και μείωση των εσόδων της από τη διαπραγμάτευση προϊόντων παγίου εισοδήματος. Ειδικότερα, τα κέρδη ελαττώθηκαν 7% σε 1,47 δισ. δολάρια, ήτοι 1,38 δολ. ανά μετοχή, εν συγκρίσει με τα 1,59 δισ. δολάρια, ήτοι 1,50 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο το ίδιο τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη της Morgan Stanley υστέρησαν των προβλέψεων για 1,55 δολ. ανά μετοχή. Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον έξι τρίμηνα η αμερικανική τράπεζα δεν υπερέβη τις προσδοκίες, αναφέρει το «Bloomberg». Επιπλέον, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι η δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των τεσσάρων μεγαλυτέρων, που ανακοινώνει αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα. Προηγήθηκε την Τρίτη η Lehman Borthers, η οποία είναι σε καλύτερη μοίρα, δεδομένου ότι εμφάνισε μείωση κερδών 3%, ακριβώς όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην περίπτωση της Morgan Stanley υπήρξαν αυξημένα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών, την επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση κεφαλαίων. Εν τούτοις, δεν αποδείχθηκαν επαρκή, ώστε να αντισταθμίσουν την περιστολή στα έσοδα από τις συναλλαγές σε προϊόντα πάγιoυ εισοδήματος και τα 877 εκατομμύρια δολάρια σε απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων. Αναφερόμενος, τέλος, στην κρίση των στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ, ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Morgan Stanley, Κολμ Κέλεχερ, τη χαρακτήρισε χειρότερη από εκείνην, που ξέσπασε, όταν η Ρωσία δήλωσε ότι αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος της και όταν κατέρρευσαν τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου Long-Term Capital Management το 1998.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή