EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγγελία 41 αεροσκαφών στην Airbus από τη Lufthansa

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa στο πλαίσιο «της ανανέωσης του αεροπορικού στόλου του» ανακοίνωσε, χθες, πως παρήγγειλε οριστικά 41 αεροσκάφη Airbus. Συγκεκριμένα, από τον γερμανικό αερομεταφορέα παραγγέλλονται 30 αεροσκάφη Airbus A-320 για τα ευρωπαϊκά δρομολόγια της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, επιπλέον δε 9 αεροσκάφη Airbus A330-300 για τα μακράς εμβέλειας δρομολόγια της συνεργαζόμενης με την Lufthana εταιρείας Swiss. Αλλά 2 αεροσκάφη Airbus A320 θα παραληφθούν από την Lufthansa για να μεταβιβαστούν στη συνέχεια στην Swiss, στη διάρκεια του έτους 2011, έγινε ταυτοχρόνως γνωστό από εκπρόσωπο της πρώτης εταιρείας. Το συνολικό τίμημα της παραγγελίας των 41 Airbus ανέρχεται στα 4 δισ. δολ. Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν στο τέλος της συνεδρίασης του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa.

Αμετάβλητα τα ιαπωνικά επιτόκια

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει και πάλι αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια του γιεν για έβδομο συναπτό μήνα. Η απόφαση, την οποία υποστήριξαν τα οκτώ από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη από τις αγορές κυρίως εξ αιτίας της ταραχής που επικρατεί τελευταία στις χρηματαγορές παγκοσμίως. Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, προβλέπουν νέο κύκλο ανόδου των ιαπωνικών επιτοκίων μόλις επανέλθει η σταθερότητα στις διεθνείς αγορές. Σημειωτέον ότι έχει επικρατήσει ανησυχία στην Ιαπωνία για το ενδεχόμενο να πληγούν οι ιαπωνικές εξαγωγές εξ αιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας στις ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα ιαπωνικά προϊόντα.

Ανάπτυξη περιοχών με πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική, πολιτισμική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ με θέμα Ανώτατη Εκπαίδευση και Περιφέρειες: Διεθνής Ανταγωνισμός και Περιφερειακή Δραστηριοποίηση. Η έκθεση επισημαίνει ότι η δραστηριοποίηση των πανεπιστημίων στις περιοχές που βρίσκονται αποβαίνει ευεργετική τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μελέτη καταλήγει μεταξύ άλλων στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες των πανεπιστημίων. Οι περισσότερες μορφές συνεργασίας ανάμεσα σε πανεπιστήμια και τη βιομηχανία επικεντρώνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε λίγους τομείς υψηλής τεχνολογίας. Την ίδια στιγμή, ο τομέας των υπηρεσιών αντιπροσωπεύει το 70% του εργατικού δυναμικού του ΟΟΣΑ, ενώ οι βιομηχανίες στον τομέα του πολιτισμού εξελίσσονται σε σημαντικό παράγοντα διεθνώς.

Συνεργασία Benetton – Τrent

Ο Ομιλος Benetton και η Trent Ltd., μέλος του Ομίλου Tata Group, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία για την εμπορική ανάπτυξη της μάρκας Sisley στην Ινδία. Η συμφωνία υπογράφηκε χθες από τον Αλ. Μπένετον, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Benetton και τον N. Τάτα, Γενικό Διευθυντής της Trent Ltd. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Trent θα ανοίξει και θα διευθύνει έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων Sisley. Τα πρώτα καταστήματα θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τους εμπορικότερους δρόμους των δύο πιο δυναμικών πόλεων της Ινδίας: Hyderabad και Bangalore.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή