Τα «λάθη» της Deutsche Bank θα της κοστίσουν 625 εκατ. ευρώ

Τα «λάθη» της Deutsche Bank θα της κοστίσουν 625 εκατ. ευρώ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «λάθη» της Deutsche Bank, που διεπράχθησαν σε κλίμα ευφορίας κατά την ακμή της πιστωτικής αγοράς, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Γιόζεφ Ακερμαν, θα της κοστίσουν 625 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε απομείωση της αξίας των δανείων που χρησιμοποιούνται για εξαγορές και θα αναστείλει το πρόγραμμά της για νέες προσλήψεις. Φαίνεται ότι η Deutsche Bank έχει δεχθεί το σοβαρότερο πλήγμα από την κρίση των στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, αναφέρει το Bloomberg. Οι δεσμεύσεις της Deutsche Bank σε δάνεια που χρησιμοποιούνται για εξαγορές ανέρχονται σε 29 δισ. ευρώ. Εξ ου και η γερμανική τράπεζα θα επωμιστεί δαπάνες 625 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο. «Διορθώνουμε την αξία όλων αυτών των δανειακών δεσμεύσεων για τους επόμενους εννέα μήνες», ανέφερε ο κ. Ακερμαν. Μετά τις ανακοινώσεις του η μετοχή της Deutsche Bank εξασθένησε κατά 2,2%, στα 92,12 ευρώ.

S&Ρ: Υπερβολικές οι ανησυχίες

Υπερβολικούς θεωρεί τους προβληματισμούς για την έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης και τα δομημένα επενδυτικά οχήματα η Standard & Poor’s. Οι ανησυχίες συνδέονται με τη γενικότερη αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές και τις παρολίγον πτωχεύσεις των γερμανικών ομοσπονδιακών τραπεζών IKB και Landesbank Sachsen Girozentrale. Επιπλέον, η Standard & Poor’s επισημαίνει ότι η οικονομική υγεία των γερμανικών τραπεζών τους επιτρέπει να απορροφήσουν τον αντίκτυπο από την κρίση στα επισφαλή στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή