ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου επεκτείνει την παρουσία του στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Για τον σκοπό αυτό στελέχη της τράπεζας εξετάζουν ευκαιρίες για την εξαγορά δύο τραπεζών, μικρού μεγέθους, για να υποστηρίξουν το μοντέλο οργανικής ανάπτυξης που ακολουθεί το συγκρότημα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του συγκροτήματος, στόχος είναι μέχρι το 2009 οι χορηγήσεις στις αγορές της Ρωσίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας να ανέρχονται τουλάχιστον στα 600 εκατ. ευρώ σε κάθε χώρα. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2009, εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 70% των εργασιών του συγκροτήματος θα προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Κύπρου.

Στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, του συγκροτήματος Τραπέζης Κύπρου ανήλθαν στα 230 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58%, επίδοση κατά πολύ υψηλότερη των εκτιμήσεων της αγοράς. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Marfin Popular Bank ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 99,2% των μετοχών της ουκρανικής τράπεζας Marine Transport Bank καθώς και τριών συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών χρηματοδοτικών μισθώσεων.

Επιπλέον η MPB προχωράει και στην αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους λειτούργησαν 6 νέα καταστήματα στην Ελλάδα, 4 στη Ρουμανία και 2 στην Εσθονία.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της MPB στο πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 343,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 164% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους σε συγκρίσιμη βάση, ενώ η οργανική κερδοφορία ανήλθε σε 264,1 εκατ. ευρώ.

Σε νέες αγορές του εξωτερικού επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και η ΑΤΕbank. Προετοιμάζοντας το τρίτο εκτός συνόρων βήμα της τράπεζας, στελέχη του ομίλου πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα διερευνητικά ταξίδια σε Αίγυπτο, Ουκρανία και Λιβύη. Σημείωσε ακόμα ότι πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία τρία νέα καταστήματα στη Ρουμανία, όπου η τράπεζα έχει παρουσία μέσω της ΑΤΕbank Romania (κατέχει το 87,21%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή