EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργία στην General Motors μετά 37 χρόνια

Σε απεργία προχώρησαν, χθες, οι εργαζόμενοι της GM για πρώτη φορά μετά την πάροδο μιας 37ετίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συνδικαλιστικής ένωσης UAW και της διοίκησης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν κατέληξαν σε ένα αποδεκτό και για τις δύο πλευρές αποτέλεσμα. Ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων διήρκεσε 25 συνεχόμενες ώρες, ενώ η UAW είχε αποφασίσει την παράταση των τελευταίων συμβάσεων για ένα ακόμη δεκαήμερο. Η εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης δεν είναι εύκολη, εφόσον ο επικεφαλής της GM, Ρικ Βάγκονερ, δέχεται πιέσεις για γενναίες περικοπές κόστους, ύστερα από ζημιές ύψους 1,24 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια των 2005 και 2006. Στόχος της UAW είναι η προστασία των θέσεων εργασίας των 73.000 μελών που εργάζονται στα εργοστάσια της GΜ.

Στα ύψη το έλλειμμα της Βρετανίας

Υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων ήταν το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Βρετανίας στο διάστημα του Αυγούστου. Οπως, μάλιστα, επισημαίνουν οικονομικοί παρατηρητές, οι πιέσεις που δέχεται η βρετανική κυβέρνηση αυξάνονται, καθώς παρατηρείται μείωση των εσόδων από τον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας εξαιτίας της κρίσης στον αμερικανικό κλάδο στεγαστικής πίστης. Οι δαπάνες αυξήθηκαν σε διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τα έσοδα, ενώ το έλλειμμα των 9,1 δισ. στερλινών είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1993, σε μηνιαία βάση.

Αύξηση διαφημιστικών δαπανών

Οι διαφημιστικές δαπάνες στο Διαδίκτυο αναμένεται να συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμα και αν υπάρξει επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Αναλυτές του κλάδου εκτιμούν πως θα υπάρξει μετατόπιση των δαπανών από παραδοσιακές μορφές διαφήμισης σε ψηφιακές. Ο τζίρος των διαφημίσεων μέσω του Διαδικτύου υπολογίζεται πως θα διαμορφωθεί, φέτος, στα 20 δισ. δολάρια και πλέον, αντικατοπτρίζοντας μια άνοδο κατά 7% σε σχέση με τον συνολικό κλάδο.

Στην ΑΒΒ η παραγγελία της Ε.ΟΝ

Στον διεθνή όμιλο ενέργειας και αυτοματισμού ΑΒΒ ανατέθηκε παραγγελία αξίας πάνω από 400 εκατ. δολ. για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο. Η ανάθεση έγινε από τη γερμανική επιχείρηση ηλεκτρισμού E.ON Netz. Η παραγγελία περιλαμβάνει την προμήθεια του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που θα συνδέσει το μεγαλύτερο παγκοσμίως υπεράκτιο αιολικό πάρκο με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας. Η ΑΒΒ θα συνδέσει το πάρκο Borkum-2 ισχύος 400 MW χρησιμοποιώντας τη φιλική στο περιβάλλον τεχνολογία συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης – HVDC Light, η οποία διασφαλίζει πλήρη έλεγχο της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και αυξάνει την ευστάθεια του δικτύου. Θα είναι το πιο απομακρυσμένο από την ξηρά αιολικό πάρκο στον κόσμο, καθώς θα βρίσκεται περισσότερα από 100 χιλιόμετρα μακριά από τις γερμανικές ακτές, στη Βόρεια Θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή