Φήμες για εξαγορά της Northern Rock ενίσχυσαν κατά 10% τη μετοχή

Φήμες για εξαγορά της Northern Rock ενίσχυσαν κατά 10% τη μετοχή

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φήμες για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Northern Rock ώθησαν ανοδικά τη μετοχή της, η οποία ενισχύθηκε 10% στις 179,9 πένες κατά τις χθεσινές πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο. Η είδηση προήλθε από την ίδια τη χειμαζόμενη τράπεζα, η οποία πριν από δύο εβδομάδες ζήτησε την επείγουσα οικονομική αρωγή της Τραπέζης της Αγγλίας. Εκτοτε, η τιμή της μετοχής της καταβαραθρώθηκε και απώλεσε το 71% της αξίας της, ενώ οι πελάτες της έσπευσαν να αποσύρουν καταθέσεις 2 δισ. στερλινών και πλέον. Η διοίκηση της Northern Rock έκανε λόγο για μια σειρά ενδιαφερομένων, οι οποίοι την προσέγγισαν και της πρότειναν διαφορετικές λύσεις, οι οποίες αφορούν τόσο την εξαγορά της τραπέζης εν συνόλω όσο και την κατ’ επιλογήν εξαγορά περιουσιακών της στοιχείων, όπως το βιβλίο στεγαστικών της δανείων.

Ενδιαφερόμενοι και διαψεύσεις

Μεταξύ των μη ενδιαφερομένων για την εξαγορά της Northern Rock, όπως έσπευσαν να δηλώσουν, συμπεριλαμβάνονται οι Βanco Santander, Credit Agricole και Lloyds TSB. Πρόσφατο δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας έφερε ως ενδιαφερόμενο τον επιχειρηματία Χοσέ Μαρία Ρουίθ-Ματέος, αν και πηγές της Northern Rock το διέψευσαν. Οι φήμες θέλουν η βρετανική τράπεζα να συνομιλεί σε προκαταρκτικό στάδιο με κοινοπραξία επενδυτικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου. Σε αυτά φέρεται ότι συμμετέχουν η Cerberus και η Citadel και ο επενδυτής και πρώην στέλεχος της GoldmaSachs Κρις Φλάουερς. Επίσης, η Northern Rοck δήλωσε ότι θα αναστείλει την καταβολή του μερίσματός της.

Σε επιτροπή του Κοινοβουλίου

Η Northern Rock διατηρεί 180.000 μικρομετόχους, οι οποίοι πήραν μετοχές προ δεκαετίας. Τότε η Northern Bank είχε μετασχηματισθεί από συνεταιριστική σε εμπορική τράπεζα. Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας θα κληθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου και θα πρέπει να απαντήσει γιατί απεκρύβησαν οι πληροφορίες σχετικά με την επισφαλή οικονομική της κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή