Εμφαση των αγορών στα οικονομικά στοιχεία

Εμφαση των αγορών στα οικονομικά στοιχεία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση των δυσμενών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, που δίνουν περισσότερα επιχειρήματα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Οι μετοχές της Siemens και της Porche ευνοήθηκαν περισσότερο καθώς εξαρτώνται τα κέρδη τους από την πορεία της αγοράς των ΗΠΑ, ενώ στον τραπεζικό κλάδο η Nordea Bank σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών, ύστερα από πληροφορία που έφερε τη SEB να αγοράζει το 19,9% της τράπεζας. Η τιμή της μετοχής της Siemens ενισχύθηκε κατά 1,9% και της Porsche κατά 1,2%. Η μετοχή της Nordea αυξήθηκε κατά 7,9% και έφτασε η τιμή της στις 110,9 κορόνες Σουηδίας. H μετοχή της ταλαιπωρημένης Northern Rock ενισχύθηκε κατά 6,3% φτάνοντας η τιμή στις 193,5 πένες.

Αναλυτές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία δήλωναν ότι περιμένουν τη FED να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα φέτος. Επίσης, διαχειριστές κεφαλαίων ανέφεραν ότι οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι, κάτι που φαίνεται από τη μείωση του κινδύνου (risk premium) στα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα. Σημειώνεται ότι οι σχετικοί δείκτες είχαν σημειώσει αύξηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ελλάδος και της Ιταλίας.

Χθες, ο δείκτης CAC του Χρηματιστηρίου του Παρισιού αυξήθηκε κατά 0,8%, καθώς οι δείκτες FTSE100 και DAX των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

Σχολιάζοντας την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αναλυτές της αγοράς και διαχειριστές κεφαλαίων δήλωναν αισιόδοξοι καθώς οι επιχειρήσεις εμφανίζουν βελτίωση σε δείκτες αποδοτικότητας, όπως είναι οι εσωτερικοί συντελεστές απόδοσης.

Επίσης, μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν χθες ήταν αυτή της Royal DSM, της οποίας η τιμή ενισχύθηκε κατά 3,8%. Η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής βιταμινών στον κόσμο ότι αυξάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη της φέτος και ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών. Ακόμη, η μετοχή της Havas σημείωσε αύξηση κατά 6,1%. Ο μέτοχος της διαφημιστικής εταιρείας Euro RSCG ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 67%, λόγω περισσότερων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Dell.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή