Συντομα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ

24% αυξήθηκαν οι κατασχέσεις ακινήτων στις ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο. Το σύνολο των κατασχέσεων έφθασε στις 804.000 σπίτια, έναντι 650.000 στο α΄ τρίμηνο του 2008, βάσει στοιχείων της RealtyTrac. Ο Μάρτιος αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας, καθώς κατά τη διάρκειά του οι κατασχέσεις αυξήθηκαν 46% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

0,6% μείωθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, κλείνοντας στο 0,6%, αρκετά χαμηλότερα από το 3,6% του αντίστοιχου μήνα το 2008. Σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός σημείωσε καθοδική πορεία, από το 1,8% του Φεβρουαρίου, στο 1,5% τον Μάρτιο.

ΑΙG

2 δισ. δολάρια σκοπεύει να εξοικονομήσει η αμερικανική ασφαλιστική, από την πώληση του τμήματος ασφάλισης αυτοκινήτων στην ελβετική Zurich Financial Services. Η AIG, στην προσπάθειά της να επιβιώσει και να αποπληρώσει μέρος των 182,5 δισ. δολαρίων των κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι πολύ κοντά στο να κλείσει την πρώτη μεγάλη πώλησή της.

ΕΒΑΥ

1,2 δισ. δολάρια πρόσφερε για την αγορά της κορεατικής Gmarket Inc. Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών παγκοσμίως κατέθεσε προσφορά, στην προσπάθειά της να επεκταθεί στην έκτη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, τη Ν. Κορέα. Αν γίνει αποδεχτή η προσφορά, η Google θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της στη Ν. Κορέα, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα για περαιτέρω επέκταση στην Ασία.

Νokia

82% πτώση σημείωσαν τα κέρδη του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Συνολικά πουλήθηκαν 93,2 εκατ. συσκευές, 19% χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή