ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΡΑΝΣΟΝ : Εγκλωβισμένος στον μονόδρομο των απολύσεων

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΡΑΝΣΟΝ : Εγκλωβισμένος στον μονόδρομο των απολύσεων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες ημέρες θα ζήσουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του εκκεντρικού Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος δεν κατόρθωσε να μείνει αλώβητος από την κρίση. Η αεροπορική του εταιρεία Virgin Atlantic θα αναγκαστεί να περιορίσει τα δρομολόγιά της κατά 7% την προσεχή χειμερινή περίοδο και σχεδιάζει να περικόψει σχεδόν 600 θέσεις εργασίας, περίπου το 8% του εργατικού της δυναμικού.

Η διοίκηση του αερομεταφορέα επισημαίνει ότι οι προοπτικές του κλάδου είναι τόσο αποκαρδιωτικές όσο ποτέ άλλοτε και όλες οι εταιρείες θα πρέπει να αναδιπλωθούν. Οπως προβλέπει ο ίδιος ο ιδρυτής της Virgin Atlantic, όσες βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα μπορέσουν να επιβιώσουν, ώστε να είναι προετοιμασμένες και ετοιμοπόλεμες, όταν η οικονομία ανακάμψει και πάλι.

Πάντως, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον τόνισε ότι θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αριθμό των απολύσεων, ενώ ήδη από τον Φεβρουάριο έχουν ανακοινωθεί και άλλες 600 περικοπές θέσεων εργασίας. Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε επίσης πάγωμα μισθών, καθώς και παροχή άδειας άνευ επιδόματος. Συνολικά, η Virgin σκοπεύει να περικόψει κατά 14% το προσωπικό της, το οποίο αρχικά έφθανε τα 8.400 άτομα. Σε ανάλογες μειώσεις έχει προχωρήσει και η British Airways.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT