Πρόταση συνεργασίας για ισχυρότερα οικονομικά θεμέλια

Πρόταση συνεργασίας για ισχυρότερα οικονομικά θεμέλια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να συνεργασθεί με τους συμμάχους της για να οικοδομήσει ισχυρότερα θεμέλια για την οικονομία στο μέλλον, διεμήνυσε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. Οπως δήλωσε, «δεν θέλουμε βέβαια μόνο να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες αιτίες της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Θέλουμε να ξαναχτίσουμε μια ισχυρότερη βάση για πιο ισόρροπη ανάπτυξη παγκοσμίως». Απαντώντας στις ανησυχίες για το μέλλον του δολαρίου που εξέφρασαν οι συνομιλητές του, οι οποίοι διατηρούν το σύνολο σχεδόν των συναλλαγματικών τους διαθεσίμων σε δολάρια, ο κ. Γκάιτνερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα παραμείνει το κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα «υποστηρίζει το ισχυρό δολάριο» – εξηγήσεις που έπεισαν, κατά τις δηλώσεις του, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΑΕ.

Λιγότερο σίγουρη για την πορεία της οικονομίας, τουλάχιστον, εμφανίζεται η Fed. Οπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο, η πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε ότι η οικονομία παραμένει «αρκετά αδύναμη» και «ευάλωτη σε περαιτέρω αρνητικά σοκ». Τόνισαν, μάλιστα, ότι ενώ οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί στις αγορές, οι πιστώσεις παραμένουν πολύ σφιχτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT