Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και ρούβλι

Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και ρούβλι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύμα αισιοδοξίας, νέο άλμα στις τιμές του αργού στις παγκόσμιες αγορές. Πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι κινήθηκε χθες η τιμή του Brent στο Λονδίνο, ενώ και εκείνη του αργού της Νέας Υόρκης πλησίασε πολύ τα 65 δολάρια. Ο συνδυασμός εντυπωσιακών αποτελεσμάτων, κυρίως από τις αμερικανικές τράπεζες, ανόδου των χρηματιστηρίων, υποχώρησης του δολαρίου και ενδείξεων για σημαντική αύξηση της ενεργειακής ζήτησης στην Κίνα απέφεραν διατήρηση των τιμών στην τροχιά ανόδου της περασμένης εβδομάδας, όταν υπήρξε εκτίναξή τους κατά 6,1%.

Η ανανέωση των προσδοκιών εξόδου από την οικονομική ύφεση, και επομένως ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου διεθνώς, πυροδοτεί και νέο κύμα επενδύσεων στις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Την ίδια ώρα, άκρως ωφελημένο από τη χθεσινή άνοδο των τιμών στις αγορές αργού αποδείχθηκε το ρούβλι, του οποίου η ισοτιμία ως προς το δολάριο ενισχύθηκε κατά 3,2%, διαμορφούμενη στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας. Πάντως, ο ΟΠΕΚ παραμένει ανήσυχος για τα επίπεδα της ζήτησης: σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Αλγερίας, το καρτέλ ίσως χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή του στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου, αν η ζήτηση είναι ανεπαρκής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT