Το Πεκίνο φοβάται νέες «φούσκες» και λαμβάνει μέτρα

Το Πεκίνο φοβάται νέες «φούσκες» και λαμβάνει μέτρα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας διαβλέπουν νέες «φούσκες» στις αγορές ακινήτων και έχουν δώσει εντολή στις κινεζικές τράπεζες να διασφαλίζουν πως τα δάνεια που χορηγούν διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία και όχι στις αγορές αυτές ή σε μετοχές. Την είδηση αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με την οποία οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας προειδοποιούν τις κινεζικές τράπεζες ότι έχουν παραβιάσει θεμελιώδεις κανόνες για τον δανεισμό στο α΄ εξάμηνο του έτους, καθώς έσπευσαν να χορηγήσουν ποσό υπερδιπλάσιο εκείνου της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στη Δύση, στην Κίνα οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα τεράστια κεφάλαια που δανείζουν οι κρατικές τράπεζες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ρωγμές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η μέχρι προσφάτως αναπληρώτρια διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας έχει μάλιστα προειδοποιήσει πως ο τεράστιος δανεισμός θα επηρεάσει την ποιότητα των δανείων και τη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT