Εν συντομια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Μεγαλύτερη του αναμενομένου βελτίωση σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ISM στις ΗΠΑ, καταγράφοντας άνοδο από τις 43,4 μονάδες του Ιουλίου στις 50 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί και τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ συρρίκνωσης και ανάπτυξης και σηματοδοτεί την υψηλότερη επίδοση από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι παραγωγοί αυτοκινήτων φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάκαμψης του μεταποιητικού τομέα τους τελευταίους μήνες, λαμβάνοντας σημαντικότατη στήριξη από το κυβερνητικό πρόγραμμα «cash-for-clunkers», το οποίο προβλέπει την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με φιλικότερα προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Βρετανία

Την πρόθεσή της να διαθέσει έως και 11 δισ. δολάρια επιπλέον πόρους στο ΔΝΤ εξέφρασε η Βρετανία, μέσω του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Αλιστερ Ντάρλινγκ, ενώ προέτρεψε και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν στα 75 δισ. δολάρια τα διαθέσιμα κεφάλαια προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ε.Ε. για ΔΝΤ: συζητεί αύξηση εισφοράς

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας επιθυμούν την αύξηση της συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά δύο τρίτα, στα 125 δισ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινή κοινή τους ανακοίνωση. «Η Γαλλία και η Γερμανία είναι έτοιμες να αυξήσουν τις προσφορές τους στα 18,45 και 25,03 δισ. ευρώ αντιστοίχως» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, κ. Στάινμπρουκ και Λαγκάρντ.

Ζημίες 368 εκατ. ευρώ σημείωσε η Βertelsmann

Η γερμανική Bertelsmann σημείωσε ζημίες της τάξης των 368 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με κέρδη 284 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, λόγω της σημαντικής πτώσης των διαφημιστικών εσόδων. Ωστόσο, βλέπει τα πρώτα θετικά σημάδια από το πρόγραμμα εξοικονόμησης 900 εκατ. ευρώ που εφήρμοσε φέτος για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οποίο αναμένεται να αποφέρει σημαντικές περικοπές εξόδων. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ΜΜΕ είδε τις πωλήσεις τις να πέφτουν κατά 6,8%, στα 7,2 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή