Η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει στην Κίνα

Η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει στην Κίνα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστός στα προληπτικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και στη σχετικά χαλαρή νομισματική πολιτική θα παραμείνει ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο. Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, στο Πεκίνο, ο Κινέζος πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα του βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο της οικονομικής ανάκαμψης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει κατεύθυνση στην οικονομική πολιτική της.

Ο κ. Ζέλικ έφθασε στην Κίνα προχθές, στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψης με επίκεντρο την παγκόσμια ανάκαμψη από την οικονομική κρίση. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Ουέν περί ανάκαμψης συνέπεσαν με τα θετικά στοιχεία περί βιομηχανικής παραγωγής. Βάσει αυτών, ο δείκτης διευθυντών προμηθειών στη χώρα αυξήθηκε τον Αύγουστο στις 54 μονάδες, έναντι 53,3 τον Ιούλιο, παραμένοντας πάνω από τις 50 μονάδες για έκτο συναπτό μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή