Συνεχίζεται η διόρθωση στην Ευρώπη

Συνεχίζεται η διόρθωση στην Ευρώπη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επικράτησαν φόβοι ότι το ράλι των τελευταίων έξι μηνών υπερβαίνει τις προοπτικές κερδοφορίας των εταιρειών και ανάκαμψης της οικονομίας. Με διακυμάνσεις εξελισσόταν, στο μεταξύ, η συνεδρίαση στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Το επενδυτικό κλίμα αμφιταλαντεύθηκε μεταξύ απαισιόδοξων στοιχείων, που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των χαμένων θέσεων εργασίας και μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών και αισιόδοξων στοιχείων για πτώση των αποθεμάτων βενζίνης, υποδεικνύοντας ενίσχυση της κατανάλωσης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αναλυτές της αγοράς, ωστόσο, συμφωνούν ότι τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία επιμένουν. Στις ΗΠΑ, αντισταθμιστικό ρόλο στις χθεσινές πτωτικές τάσεις διαδραμάτισε ο πετρελαϊκός κλάδος, συμβάλλοντας με κέρδη 0,5% στον δείκτη S&P, ο οποίος εκινείτο μεταξύ οριακών κερδών και απωλειών, όπως και ο Dow Jones.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 έκλεισε με οριακή πτώση, μικρότερη του 0,1%, και ο Cac-40 στο Παρίσι με απώλειες 0,3%. Στη Φρανκφούρτη, ο Dax έχασε 0,1%, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν, επίσης, οι γενικοί δείκτες των υπολοίπων χρηματιστηρίων της Δυτικής Ευρώπης. Αισθητή ήταν η πτώση της μετοχής της εταιρείας κατασκευής δικτύων σταθερής τηλεφωνίας Alcatel-Lucent, η οποία υποχώρησε κατά 7,3% λόγω της προγραμματισμένης έκδοσης ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου σε μετοχές, 1 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή