Κύμα εξαγορών τόνωσε τις ξένες αγορές

Κύμα εξαγορών τόνωσε τις ξένες αγορές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά ξεκίνησε η εβδομάδα, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας. Η πρόταση 16,7 δισ. δολαρίων της Kraft για την εξαγορά της Cadbury’s, παρόλο που δεν έγινε αποδεκτή, «ξεσήκωσε» φημολογία για πιθανή ανάκαμψη στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, κάτι που οι αγορές εκλαμβάνουν ως επιστροφή στην ομαλότητα.

Παράλληλα, η συμφωνία των υπουργών Οικονομίας της ομάδας του G2O, στο Λονδίνο, για συνέχιση των μέτρων δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας, έδωσε περαιτέρω ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Οι μετοχές των Barclays, Credit Suisse, HSBC και UniCredit κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 2,3% και 3,5%. Η μετοχή της βρετανικής Cadbury’s κατέγραφε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 20 ετών, της τάξεως του 38%, ενώ αυτή της Deutsche Bank ενισχυόταν κατά 3,87%. Το δυνατό ξεκίνημα στην Ευρώπη ενισχύθηκε και από την άνοδο των ασιατικών αγορών, με τον δείκτη Hang Seng να φτάνει σε υψηλό τριών εβδομάδων, κλείνοντας με άνοδο 1,53%, στις 20.629 μονάδες. Το ανοδικό κλίμα επηρέασε όλους τους σημαντικούς κλάδους, με τις εταιρείες τροφίμων να είναι από τις κερδισμένες της συνεδρίασης. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε κατά 1,68% υψηλότερα, στις 4.933 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,5%, στις 3.652 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κέρδιζε 1,47%, στις 5.463 μονάδες. O πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Eurostoxx 50 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,48%, στις 2.783 μονάδες.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Chartered Semiconductor Manufacturing, με έδρα τη Σιγκαπούρη, από την επενδυτική εταιρεία του Αμπου Ντάμπι, Advanced Technology Ιnvestment, αντί 3,9 δισ. δολ., καθώς και η έντονη φημολογία για σχηματισμό κοινοπραξίας κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ της θυγατρικής της Deutsche Telekom, Τ-Μobile UK, και της θυγατρική της France Telecom, Orange, ενίσχυσαν το χθεσινό ράλι, που ύστερα από πολύ καιρό είχε «άρωμα εξαγορών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή