Ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι ο «μαύρος χρυσός»

Ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι ο «μαύρος χρυσός»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές του αργού κατέγραψαν χθες τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου μήνα, υπερβαίνοντας τα 71 δολάρια στη Νέα Υόρκη, ενόψει της σημερινής συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη. Το καρτέλ αναμένεται ότι θα διατηρήσει σταθερό το επίσημο πλαφόν παραγωγής του, ικανοποιημένο από τα επίπεδα των 70 δολαρίων στα οποία διαμορφώνονται οι τιμές τον τελευταίο καιρό, αλλά και επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη συμμόρφωση των χωρών-μελών με τις συμφωνηθείσες ποσοστώσεις. Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η αγορά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, εφοδιάζεται πολύ καλά, οι τιμές είναι καλές για όλους, καταναλωτές και παραγωγούς». Αλλοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι το ζήτημα της συμμόρφωσης θα συζητηθεί σε μια κατά τα λοιπά «ομαλή και άνετη» σύνοδο.

Ο ΟΠΕΚ δηλώνει ικανοποιημένος, όμως αυτή που επωφελείται από τη διατήρηση του πλαφόν παραγωγής του στα σημερινά επίπεδα φαίνεται πως είναι η -εκτός καρτέλ- Ρωσία. Η χώρα ξεπέρασε σε εξαγωγές τη Σαουδική Αραβία το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή