Ρεκόρ 11 μηνών οι ευρωπαϊκές αγορές

Ρεκόρ 11 μηνών οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτίναξη στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενδεκαμήνου σημείωσαν χθες οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών με την αρωγή της αγοράς μετάλλων και όσων στοιχημάτισαν ότι οι συγχωνεύσεις θα αυξηθούν. Ειδικότερα, η μετοχή της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης στον κόσμο, και της Randgold Resources, ανήλθαν άνω του 2,6%, με τον χαλκό και τον χρυσό να ενισχύονται. Οι μετοχές των Deutsche Telekom και France Telekom ανήλθαν πάνω από 1,7%, με αφορμή την απόφασή τους να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους στα κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία. Η STMicroelectronics, η μεγαλύτερη εταιρεία ημιαγωγών της Ευρώπης, είχε άνοδο κατά 2,5% λόγω ενίσχυσης των τιμών στις μνήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύθηκε χθες 0,3% στις 237,89 μονάδες. Συμπληρώθηκαν με τη χθεσινή συνεδρίαση τέσσερις ημέρες ανόδου, με τον συγκεκριμένο δείκτη να έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Οκτωβρίου 2008. Από τις 9 Μαρτίου, ο Dow Jones Stoxx 600 έχει ανέλθει κατά 51% με τη βοήθεια των θετικών αποτελεσμάτων εκ μέρους κολοσσών, όπως οι GlaxoSmithKline και Johnson and Johnson, ενώ ο οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας απροσδόκητα επεκτάθηκαν. «Είμαι αισιόδοξη, τα οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι θετικά», παρατηρεί η Τζέιν Κόφεϊ της Royal London Asset Management. «Ανησυχώ μόνον από τη σωρεία νέων μετοχών στην αγορά, η οποία θα αντισταθμιστεί από τις εξαγορές, πιθανώς».

Χθες, στα 13 από τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες ανήλθαν. Ο FTSE 100 και ο DAX ενισχύθηκαν 0,3% και ο CAC 40 κατά 0,2%. Τέλος, στην αμερικανική αγορά σημείωσε άνοδο και ο S&P 500 κατά 0,6%, λόγω του ευνοϊκού κλίματος στα μέταλλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή