Επενδύσεις σε εξαγορές για την τράπεζα Rothschild

Επενδύσεις σε εξαγορές για την τράπεζα Rothschild

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη οικογενειακά ελεγχόμενη τράπεζα Rothschild σχεδιάζει τη δημιουργία νέου επενδυτικού fund αξίας 500 εκατ. ευρώ, με αφορμή την είσοδο του γιου του πρόεδρου Ντέιβιντ ντε Ρόθσιλντ στην εταιρεία. Ο γιος του προέδρου Αλεξάντερ ντε Ρόθσιλντ μετακομίζει από το πρώην ευρωπαϊκό βραχίονα της Bank of America, Argan Capital, στην οικογενειακή τράπεζα για να εργαστεί στο επενδυτικό fund, την επίβλεψη του οποίου όμως θα αναλάβει ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Μαρκ-Ολιβιέ Λοράν. Η τράπεζα, με ιστορία δύο αιώνων, σχεδιάζει την αγορά μειοψηφικών ποσοστών σε ορισμένες εταιρείες, καθώς ο ρυθμός των παγκόσμιων εξαγορών και συγχωνεύσεων έχει συρρικνωθεί κατά 46% το τελευταίο χρόνο. Το επενδυτικό fund θα στηρίξουν οι συνεργάτες, αλλά και οι πελάτες της τράπεζας, και θα στοχεύει εταιρείες με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 100 εκατ. και 500 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, σε δηλώσεις του το 2005, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαδοχής, τόνισε ότι «σε μία επιχείρηση το κλειδί είναι να έχουμε τους καλύτερους ανθρώπους». «Η οικογένεια είναι μία χαρά αρκεί να κάνει καλή δουλειά, εάν δεν το κάνει, τότε θα χρειαστούμε κάποιον άλλο». Ο προ-προπάππους του τωρινού πρόεδρου, Γκάι ντε Ρόθσιλντ, αναδιάρθρωσε τη γαλλική επιχείρηση κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και ’60, αφού πρώτα ανέκτησε την τράπεζα, η οποία είχε κατασχεθεί από το προναζιστικό καθεστώς Βίτσι. Το 1981, η γαλλική τράπεζα κρατικοποιήθηκε από το σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν. Δύο χρόνια αργότερα, ο τωρινός πρόεδρος έπεισε τη γαλλική κυβέρνηση να χορηγήσει στους Ρόθσιλντ μία νέα άδεια τραπεζικού ιδρύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή