Αναλαμβάνουν ρίσκο οι επενδυτές

Αναλαμβάνουν ρίσκο οι επενδυτές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές μέσα στην εβδομάδα, ακολουθώντας το κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που προκάλεσαν οι εκτιμήσεις αξιωματούχων διεθνών οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ΟΟΣΑ, ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα έρθει νωρίτερα από τις αρχικές τους προβλέψεις. Το θετικό κλίμα ενίσχυσε η Μπεζ Βίβλος της Federal Reserve με μια σειρά στοιχείων που καταδεικνύουν ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Επανήλθε, έτσι, η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη υψηλότερου κινδύνου, με αποτέλεσμα ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 να ανέλθει στη διάρκεια της εβδομάδας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ ο FTSE 100 επίσης ανήλθε πάνω από τις 5.000 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Παρεπόμενο της «ριψοκίνδυνης» διάθεσης των επενδυτών ήταν η υποχώρηση του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους.

Το αμερικανικό νόμισμα, πάντως, επλήγη και λόγω μιας δήλωσης του διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, ο οποίος επανέλαβε παλαιότερη πρότασή του για δημιουργία νέου διεθνούς νομίσματος υπό την αιγίδα του ΔΝΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή